Το 1 τρισ. δολάρια πλησιάζει το χρέος που έχουν οι αμερικανοί σε πιστωτικές κάρτες. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Νέας Υόρκης οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών των ΗΠΑ έχουν πλέον χρέος 986 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αυτό είναι κατά 59 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερο από το ρεκόρ που σημειώθηκε το τέταρτο τρίμηνο του 2019, όταν τα υπόλοιπα ήταν 927 δισεκατομμύρια δολάρια. Είναι επίσης η πρώτη φορά από το 2001 που το χρέος των πιστωτικών καρτών δεν μειώθηκε το πρώτο τρίμηνο.

Η αύξηση στο χρέος των πιστωτικών καρτών είναι ένα σημάδι ότι ορισμένα νοικοκυριά των ΗΠΑ αναγκάζονται να στηριχθούν σε πιστωτικές κάρτες για να καλύψουν τις βασικές μηνιαίες δαπάνες τους, καθώς ο πληθωρισμός και τα υψηλά επιτόκια μειώνουν τις αποταμιεύσεις τους.

Gen Z: Η δημιουργία μιας νέας χρεωμένης γενιάς

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους οι καταναλωτές μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις πιστωτικές κάρτες προς όφελός τους, λένε οι ειδικοί, κι αυτό θα συμβεί μόνο αν χρησιμοποιούνται με σύνεση.

«Δεν είμαι αντίθετος στο να έχετε πιστωτική κάρτα, αλλά πρέπει να μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε μόνο στο πλαίσιο ενός μηνιαίου προϋπολογισμού», είπε στο yaho Finance, ο Scott Inman, οικονομικός σύμβουλος της GenWealth: «Νομίζω ότι αυτό που διαπιστώνουμε εδώ είναι ότι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να πληρώσουν τα έξοδά τους στο πλαίσιο του εισοδήματός τους».

Οι πιστωτικές κάρτες «δεν είναι κουμπαράς», πρόσθεσε.

Ο πληθωρισμός

Αν και ο πληθωρισμός έχει δείξει κάποια σημάδια υποχώρησης, οι τιμές παραμένουν υψηλές.

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν κατά 7,7% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο. Εν τω μεταξύ, το κόστος μεταφοράς αυξήθηκε κατά 11%.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τρέχον οικονομικό περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε με τον πληθωρισμό να τρέχει με υψηλούς ρυθμούς έχει κάνει τους ανθρώπους να βρίσκονται σε μεγαλύτερη πίεση από ό,τι ίσως πριν», υποστήριξε ο Inman.

Ωστόσο, οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών θα πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν συσσωρεύσουν χρέη.

«Καταλαβαίνω ότι η χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να φαίνεται ως η έσχατη λύση, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι αυτό, αλλά όταν πρόκειται για τη χρήση πιστωτικής κάρτας, λέμε στους πελάτες μας να καταλάβουν και να εκπαιδευτούν για το πώς να τις χρησιμοποιούν με σύνεση», υποστήριξε ο Inman.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως