Με τη… φόρα της ικανοποίησης από το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα, όπως το χαρακτήρισαν και οι περισσότεροι αναλυτές, κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο καταφέρνει να κρατήσει την ανοδική τροχιά, κόντρα στις διορθωτικές κινήσεις που αναμενόμενα εκδηλώνονται. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1% στις 1.213,34 μονάδες, με τον τζίρο ήδη να έχει εκτοξευθεί στα 115 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Οι τζίροι με τους οποίος έχει έρθει η άνοδος στο ΧΑ μόνο θετικά μπορεί να αξιολογηθούν για τη συνέχεια, καθώς αποτυπώνουν την είσοδο νέων κεφαλαίων σε μια αγορά που τελεί υπό αναμονή της επενδυτικής βαθμίδας. Και αυτή η είσοδος πλησιάζει το μισό δισ. στο διήμερο μετά τις εκλογές, επιβεβαιώνοντας αυτό που επισήμαναν για το αποτέλεσμα της κάλπης οι εγχώριοι αναλυτές.

Για τους νεοεισερχόμενους μάλιστα, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι οι πιθανότητες να μπήκαν άδικα ή αργά είναι λίγες, καθώς η αγορά περιμένει ακόμα καλύτερες μέρες. Άλλωστε, και τα σχόλια από μερίδα επενδυτών που έλαβε η Goldman Sachs, δείχνουν ότι το εκλογικό αποτέλεσμα και οι επακόλουθες προοπτικές στο σκέλος της οικονομικής πολιτικής θεωρήθηκαν από την αγορά ως ένα σημαντικό στοιχείο για την πιθανή αναβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου σε «investment grade».

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΓΕΚ Τέρνα, Πειραιώς, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Quest και ΟΤΕ οδηγούν την άνοδο, ενώ θετικά κινούνται οι ΕΥΔΑΠ, ΔΕΗ, Βιοχάλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, Coca Cola, Motor Oil, ΕΛΧΑ και Autohellas. Από την άλλη, οι διορθωτικές κινήσεις εστιάζουν σε Μυτιληναίο, Λάμδα, Jumbo, Aegean, Εθνική, ΟΛΠ, Τιτάν, Ελλάκτωρ και Σαράντη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών