Να πουλά τα τεράστια αποθέματα απούλητων αθλητικών παπουτσιών Yeezy και άλλων ειδών συνολικής αξίας 1,3 δισ. δολαρίων ξεκινά η Adidas, η οποία σκοπεύει να δωρίσει τα έσοδα σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Adidas: Πλήγμα το τέλος συνεργασίας με τον Κάνιε Γουέστ – Στα «αζήτητα» τα παπούτσια Yeezy

Όπως αναφέρει το Business Insider, επικαλούμενο ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία την Παρασκευή, η Adidas θα διαθέσει την πρώτη παρτίδα αποθεμάτων Yeezy στα τέλη Μαΐου.

Ένας πολύμηνος «πονοκέφαλος»

Είναι η πρώτη φορά που οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν τα παπούτσια Yeezy από τον Οκτώβριο, όταν η Adidas διέκοψε τους δεσμούς της με την εταιρεία του Kanye West μετά από μια σειρά αντισημιτικών αναφορών του ιδρυτή της, ο οποίος είναι πλέον γνωστός ως Ye. Μια συλλογή από νέα σχέδια και παλαιότερα αποθέματα θα είναι διαθέσιμα μέσω της ιστοσελίδας και της εφαρμογής της Adidas.

Ο όμιλος ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδίαζε να πουλήσει το τεράστιο απόθεμα των Yeezys και να δωρίσει τα έσοδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, αλλά δεν είχε αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες. Τα παπούτσια θα περιλαμβάνουν υπάρχοντα σχέδια καθώς και νέες σειρές του 2023.

Σύμφωνα με την Adidas, στις φιλανθρωπικές οργανώσεις που θα επωφεληθούν από την πώληση θα περιλαμβάνονται η Anti-Defamation League, μια εβραϊκή ΜΚΟ που ειδικεύεται στο δίκαιο των πολιτικών δικαιωμάτων, και το Philonise & Keeta Floyd Institute for Social Change, μια ομάδα που διευθύνεται από την αδελφή του George Floyd και έχει ως στόχο την ενίσχυση τοπικών κοινοτήτων.

Η απόφαση

Η διοίκηση της Adidas κατέληξε μόλις πρόσφατα στον τρόπο διαχείρισης των αποθεμάτων των παπουτσιών Yeezy, καθώς μέχρι τον Απρίλιο, κατά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, δεν είχε ακόμα ληφθεί σχετική απόφαση.

«Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η καλύτερη λύση, καθώς σέβεται τα δημιουργημένα σχέδια και τα παραγόμενα παπούτσια, λειτουργεί για τους ανθρώπους μας, επιλύει ένα πρόβλημα αποθεμάτων και θα έχει θετικό αντίκτυπο στις κοινότητές μας», δήλωσε ο Gulden.

«Δεν υπάρχει θέση στον αθλητισμό ή στην κοινωνία για το μίσος οποιουδήποτε είδους και παραμένουμε προσηλωμένοι στην καταπολέμηση του», πρόσθεσε.

Ο Τζόναθαν Γκρίνμπλατ, διευθύνων σύμβουλος της Anti-Defamation League, χαιρέτισε την απόφαση της Adidas.

«Σε μια εποχή που ο αντισημιτισμός έχει φτάσει σε ιστορικά επίπεδα στις ΗΠΑ και αυξάνεται παγκοσμίως, εκτιμούμε το πώς η Adidas μετέτρεψε μια αρνητική κατάσταση σε ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα», δήλωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Adidas.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή