Έχουν περάσει σχεδόν επτά μήνες από τότε που η Adidas έληξε τη συνεργασία της με τον Αμερικανό ράπερ Kanye West με αποτέλεσμα τώρα δεκάδες κουτιά με τα παπούτσια της σειράς Yeezy να βρίσκονται στις αποθήκες της εταιρείας.

Τους πρώτους τρεις μήνες, μετά το επεισοδιακό «διαζύγιο» η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών είδε πτώση στις πωλήσεις της κατά 400 εκατ. ευρώ.

Adidas: Μήνυση από επενδυτές για την πρώην συνεργασία της με τον Κάνιε Γουέστ

 Στο ίδιο διάστημα, τα έσοδα συρρικνώθηκαν κατά 1%.

Υπενθυμίζεται πως η διακοπή της συνεργασίας ήρθε μετά από δημοσίευση του Κάνιε Γουέστ ορισμένων αντισημιτικών σχολίων στο διαδίκτυο, με αποτέλεσμα η Adidas να μπει στο στόχαστρο πελατών και επενδυτών.

«Τα πρόσφατα σχόλια και οι ενέργειες του Ye (ψευδώνυμο του Γουέστ) ήταν απαράδεκτα και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρεία για ποικιλομορφία, αμοιβαίο σεβασμό και δικαιοσύνη», ανέφερε τότε η Adidas.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επί περίπου δέκα χρόνια, η Adidas «έχτιζε» την Yeezy, η οποία στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου υπολογιζόταν πως απέφερε περίπου το 8% των συνολικών πωλήσεών της.

Βέβαια, ας σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν εν τέλει καλύτερα από το προσδοκώμενο, ενώ σύμφωνα με την Adidas, εξαιρώντας το πλήγμα από τη Yeezy, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 9%.

Τι θα κάνει με τα απούλητα Yeezy

Η Adidas δήλωσε πως ακόμη εκκρεμεί το ζήτημα για τα απούλητα παπούτσια Yeezy, η αξία των οποίων υπολογιζόταν πριν από μερικούς μήνες στο 1,2 δισ. ευρώ. Δήλωσε, όμως, πως πλησιάζει στην τελική απόφαση.

Παρότι η εταιρεία «αδυνατεί να ανατρέψει τα λάθη του παρελθόντος, οφείλει να αποφασίσει σύντομα τι θα κάνει με το απόθεμα των Yeezy, ώστε να μην εξαγριώσει περαιτέρω τους επενδυτές της», δήλωσε η Pippa Stephens, επικεφαλής αναλύτρια του τομέα των ρούχων στην GlobalData. «Εάν αποφασίσει να το πουλήσει, ενδέχεται να βλάψει τη φήμη της μάρκας περισσότερο, επομένως πρέπει να διασφαλίσει ότι θα το κάνει διακριτικά, προκειμένου να μην απογοητεύσει τους πελάτες», συμπλήρωσε η ίδια, σύμφωνα με το BBC.

Στο στόχαστρο των επενδυτών

Επενδυτές της Adidas προσφάτως ισχυρίστηκαν πως η εταιρεία απέτυχε να περιορίσει τις οικονομικές απώλειες και να λάβει προληπτικά μέτρα για να ελαχιστοποιήσει την έκθεσή της μετά το πολυσυζητημένο «διαζύγιο» με τον Κάνιε Γουέστ και πως γνώριζε από πριν για τις απόψεις του ράπερ.

«Η Adidas δεν έχει καμία σχέση με το θέμα αυτό. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αμυνθούμε σθεναρά εναντίον τους», ήταν το σχόλιο της εταιρείας για τους ισχυρισμούς των επενδυτών ότι γνώριζε για την προβληματική συμπεριφορά του Γουέστ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή