Την ανάπτυξη ενός τεράστιου αριθμού ατόμων προσωπικού ασφαλείας ασφαλείας εξετάζει η Γαλλία, για να προστατεύσει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού από ενδεχόμενες απειλές, συμπεριλαμβανομένων επιθέσεων με drone, σύμφωνα με το BBC SPORT.

Η τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος μιας έκτασης 6 χιλιομέτρων του ποταμού Σηκουάνα, με 160 σκάφη αποτελούμενα από αθλητές και αξιωματούχους τουλάχιστον 200 χωρών.

Μαγεία στον Σηκουάνα

Την διαδρομή αναμένεται να ακολουθήσει πλήθος άνω των 600.000 ατόμων.

«Τα drones αντιπροσωπεύουν μια νέα απειλή», δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin. «Έχουμε κάνει πολλή δουλειά για την κλασική συμβατική απειλή… Ξέρουμε πώς να ανιχνεύσουμε και να καταπολεμήσουμε αυτήν την απειλή», ανέφερε.

«Η άφιξη drones φορτωμένων με εκρηκτικά είναι μια νέα μορφή απειλής. Δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι αυτή η απειλή θα υλοποιηθεί, αλλά είναι η πιο δύσκολη να αντιμετωπιστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η τελετή έναρξης του Παρισιού 2024 θα είναι η πρώτη που θα πραγματοποιηθεί εκτός σταδίου.

Οι διοργανωτές σχεδιάζουν να εγκαταστήσουν την Ολυμπιακή φλόγα στον Πύργο του Άιφελ, αλλά όχι στην κορυφή του μνημείου.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2024 θα πραγματοποιηθούν από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου.

Τα εισιτήρια

Εν τω μεταξύ, στις 11 Μαίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση πώλησης εισιτηρίων για όσους έχουν κληρωθεί και θα μπορούν να αγοράσουν μεμονωμένα εισιτήρια, μετά από μια πρώτη φάση που εξελίχθηκε σε διαμάχη λόγω των τιμών που κρίθηκαν υπερβολικές.

Τέσσερα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν καταφέρει να εγγραφούν στην κλήρωση για να αγοράσουν  1,5 εκατομμύρια εισιτήρια μεμονωμένα και όχι πλέον σε πακέτα.

Στο τέλος της πρώτης φάσης είχαν πουληθεί 3,25 εκατομμύρια εισιτήρια. Σχεδόν το 13% πουλήθηκε στα 24 ευρώ, το 70% σε λιγότερο από 100 ευρώ και το 4,5% σε περισσότερα από 200 ευρώ, αναφέρουν αναλυτικά οι διοργανωτές.

Από τα δέκα εκατομμύρια εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οκτώ εκατομμύρια πωλούνται απευθείας στο ευρύ κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport