Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι αγορές της Ασίας, με τον δείκτη Hang Seng του Χονγκ Κονγκ να ηγείται των απωλειών και να υποχωρεί κατά 1,2% και τον δείκτη Hang Seng Tech να χάνει 1,32%, παρασυρόμενος από τις μετοχές του τομέα της υγείας και της βιομηχανίας.

Οι δείκτες

Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας διεύρυναν επίσης τις απώλειες από την Τρίτη, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί κατά 0,77% και τον Shenzhen Component κατά 0,41%, καθώς μειώνεται το ρίσκο υπό τις ανησυχίες για την αύξηση του ορίου χρέους στις ΗΠΑ.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 κατέγραψε δεύτερη ημέρα απωλειών, κλείνοντας με πτώση 0,89% στις 30.682,68 μονάδες και ο Topix έκλεισε με πτώση 0,42% στις 2.152,4 μονάδες, παρόλο που το επιχειρηματικό κλίμα της χώρας μεταξύ των κατασκευαστών έγινε θετικό για πρώτη φορά το 2023, σύμφωνα με έρευνα του Reuters Tankan.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας διέκοψε ένα επταήμερο κερδοφόρο σερί και έκλεισε αμετάβλητος στις 2.567,45 μονάδες, ενώ ο Kosdaq έκλεισε με πτώση 0,43% στις 855,46 μονάδες. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 υποχώρησε κατά 0,63% στις 7.213,8 μονάδες, το χαμηλότερο επίπεδο από την περασμένη Τετάρτη.

Μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, το επιχειρηματικό κλίμα στους Ιάπωνες κατασκευαστές έγινε θετικό για πρώτη φορά φέτος, όπως έδειξε η έρευνα του Reuters Tankan για τον Μάιο. Η έρευνα Tankan του Reuters είναι παρόμοια με την τριμηνιαία έρευνα Tankan που διεξάγει η Τράπεζα της Ιαπωνίας, η οποία χρησιμοποιείται για τη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής της Ιαπωνίας.

Ο δείκτης κλίματος για τους μεγάλους κατασκευαστές διαμορφώθηκε στο +6, από το -3 του Απριλίου. Μια ένδειξη πάνω από το 0 αντιπροσωπεύει ευνοϊκό κλίμα, ενώ ένας αριθμός κάτω από το 0 αντιπροσωπεύει δυσμενές κλίμα.

Επίσης, το κλίμα στον τομέα των υπηρεσιών της Ιαπωνίας έφτασε σε υψηλό πέντε μηνών, με τη δημοσκόπηση του Reuters Tankan να δείχνει ένδειξη +25, το υψηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2020.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές