Μικρή άνοδο καταγράφουν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις συνομιλίες για το ανώτατο όριο του χρέους και αναμένουν φρέσκα οικονομικά στοιχεία που θα μπορούσαν να υποδείξουν τα σχέδια νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ.

Η απόδοση του 2ετούς κρατικού ομολόγου αυξήθηκε κατά περίπου 2 μονάδες βάσης στο 4,306%, ενώ η απόδοση του 10ετούς Δημοσίου ενισχύθηκε ελάχιστα στο 3,7%. Και οι δύο άγγιξαν για λίγο τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν για τελευταία φορά τον Μάρτιο την Τρίτη. Μόνο η απόδοση του 30ετούς μειώθηκε κατά σχεδόν μια μονάδα βάσης στο 3,946%.

Wall Street: Παραμένει υπό το φόβο του χρέους

Οι επενδυτές εξέτασαν τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για το ανώτατο όριο του χρέους, οι οποίες φάνηκε να σημειώνουν μικρή πρόοδο προς την κατεύθυνση της επίλυσης. Οι ΗΠΑ κινδυνεύουν να αθετήσουν το χρέος τους  την 1η Ιουνίου, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν.

Από την πλευρά όμως του στρατοπέδου των Ρεμπουπλικανών αμφισβητείται η προθεσμία αν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι επανέλαβε ότι οι διαπραγματευτές εργάζονται προς την ημερομηνία αυτή.

Παράλληλα, οι επενδυτές στάθμισαν τις προοπτικές για την πολιτική επιτοκίων της Fed. Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας για τον καθορισμό των επιτοκίων αναμένονται σήμερα και θα μπορούσαν να παράσχουν νέες ενδείξεις σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα διακόψει τις αυξήσεις των επιτοκίων άμεσα ή αν ελλοχεύουν μειώσεις των επιτοκίων φέτος.

Οι αξιωματούχοι της Fed έχουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με τα επόμενα βήματα της Fed, με ορισμένους να αναφέρουν ότι τα οικονομικά δεδομένα θα είναι ζωτικής σημασίας για τις μελλοντικές αποφάσεις . Ο αγαπημένος δείκτης πληθωρισμού της Fed, ο δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών, αναμένεται την Παρασκευή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές