Με απώλειες κινούνται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, με τους επενδυτές να αναζητούν τις αμυντικές θέσεις ενόψει της κορύφωσης του σήριαλ με την αύξηση του ορίου χρέους, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές δείχνουν να μην έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο προς μια συμφωνία.

Κέβιν Μακάρθι: Ορατό το ενδεχόμενο συμφωνίας για το όριο του χρέος

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,60% στις 32.855 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,68% στις 4.117 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,60% στις 12.484 μονάδες.

Το όριο χρέους

Τα βλέμματα όλα είναι στραμμένα στις διαπραγματεύσεις για το όριο χρέους στις ΗΠΑ, καθώς ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Kevin McCarthy δήλωσε ότι είχε μια «παραγωγική» συζήτηση με τον πρόεδρο Joe Biden τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη υπήρχαν λίγες ενδείξεις προόδου στις διαπραγματεύσεις. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen προειδοποίησε για ακόμη μία φορά ότι μια χρεοκοπία στις αρχές Ιουνίου είναι «πολύ πιθανή».

Ακόμη και αν οι αξιωματούχοι της Ουάσιγκτον επρόκειτο να αυξήσουν το ανώτατο όριο του χρέους, ωστόσο, οι αγορές δείχνουν έντονη νευρικότητα, σύμφωνα με τον Bill Merz, επικεφαλής της έρευνας στη U.S. Bank Wealth Management. Αυτό συμβαίνει επειδή το υπουργείο Οικονομικών θα χρειαστεί να εκδώσει πολλούς τίτλους για να καλύψει το χαμένο έδαφος, ανέφερε.

«Ο αντίκτυπος των μεγάλων εκδόσεων που θα υπάρξει είναι πιθανό να αφαιρέσει τη ρευστότητα από τις ευρύτερες κεφαλαιαγορές», είπε ο Merz. «Ειδικά πιο πρόσφατα, αυτό έχει πραγματικά επικαλύψει, ή έχει συσχετιστεί με, τον S&P 500 στη γενική απόδοση των μετοχών», συνέχισε.

Τα μακροοικονομικά

Στα μάκρο της ημέρας, οι αιτήσεις για στεγαστικά δάνεια μειώθηκαν κατά 4% την περασμένη εβδομάδα και 30% σε σχέση με την περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έρευνα από την Ένωση Τραπεζιτών Υποθηκών. Εν τω μεταξύ, οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων μειώθηκαν κατά 4,6% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Το μέσο εβδομαδιαίο συμβατικό επιτόκιο για στεγαστικά δάνεια σταθερού επιτοκίου 30 ετών με συμβατά υπόλοιπα δανείων κινήθηκε επίσης υψηλότερα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street