Υπό το βάρος της κατοχύρωσης των κερδών βρέθηκε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με πολλά χαρτοφυλάκια να ρευστοποιούν μέρος των ομολογουμένως ισχυρών βραχυπρόθεσμων κερδών τους. Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 1,12% στις 1.191,83 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 147 εκατ. ευρώ.

Πετρέλαιο: «Σκαρφαλώνουν» οι τιμές του

Πέρασμα από το «ταμείο»

Από το «ταμείο» πέρασαν σήμερα οι επενδυτές στο χρηματιστήριο, ρευστοποιώντας μέρος των κερδών του μετεκλογικού διημέρου, όπως ήταν αναμενόμενο και εύλογο, προκειμένου να αφομοιωθούν τα επίπεδα και να ενισχυθεί η βάση στη ζώνη των 1.180 – 1.200 μονάδων, την οποία ανέκτησε μετά από εννέα χρόνια. Ορισμένες μάλιστα κινήσεις απορροφήθηκαν αποτελεσματικά από τους αγοραστές, χωρίς όμως να δίνονται εντολές σε υψηλότερες τιμές, πλην ελαχίστων τίτλων.

Ειδικότερα, αυτό που έκανε εντύπωση είναι οι αγοραστές που υπήρξαν σε επιλεγμένους τίτλους, μερίδα των οποίων ήδη έχουν δώσει σημαντικά κέρδη, συντηρώντας το ενδιαφέρον υψηλό. Σε κάθε περίπτωση, τα μεσοπρόθεσμα και ευμεγέθη χαρτοφυλάκια όχι μόνο δεν βγαίνουν, αλλά επανατοποθετούνται, ακόμα και σε τέτοια «υψηλά» επίπεδα. Και αυτό διότι η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δεδομένης και της σύγκρισης αυτών με τα κεφάλαια που αναμένεται να εισέλθουν μετά και την (πιθανή) ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Παραμένει η ανοδική τάση

Παρά τη σημερινή εικόνα πάντως, η τάση δεν έχει αλλάξει, η οποία παραμένει ανοδική και επιθετική, αλλά σε τέτοιες περιόδους χρειάζεται και η «στάση» προκειμένου να ενισχύονται οι άμυνες. Τεχνικά, οι 1.250 μονάδες του ΓΔ είναι ο κοντινός στόχος, με στήριξη τις 1.170 μονάδες. Την ίδια ώρα, η αγορά κρατικών ομολόγων έχει δείξει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της, με το spread να έχει μειωθεί κατά 25% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ και η απόδοση του δεκαετούς κοιτάει πλέον κάτω από το 4%, προσιδιάζοντας εκείνα μεγαλύτερων οικονομιών.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, ΕΛΧΑ, Eurobank, Μυτιληναίος, Εθνική, Alpha Bank, Motor Oil και Τιτάν δέχτηκαν ισχυρές πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν και οι Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΛΠ, Jumbo, Coca Cola, ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Σαράντης και ΟΠΑΠ. Σε θετικά εδάφη έκλεισαν οι Τέρνα Ενεργειακή, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ και Aegean, με την Quest να κάνει ένα μίνι ράλι της τάξεως του 9,27%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες