Σταθερά σε επαφή με τις 1.200 μονάδες βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, καθώς έχουν εκδηλωθεί οι απαιτούμενες άμυνες κόντρα στις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,60% στις 1.198,12 μονάδες, με τον τζίρο να έχει ανέβει στα 73 εκατ. ευρώ.

Το κλίμα

Η αγορά “διώχνει” τα βραχυπρόθεσμα κέρδη της, τα οποία ομολογουμένως είναι ιδιαιτέρως ελκυστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις εντυπωσιακά, και αρχίζει να αφομοιώνει τα επίπεδα, μη χάνοντας την επαφή με τον επόμενο ανοδικό της στόχο, που δεν είναι άλλος από τις 1.250 μονάδες. Ορισμένες μάλιστα κινήσεις απορροφούνται αποτελεσματικά από τους αγοραστές, χωρίς όμως να γίνονται μεγάλες κινήσεις σε υψηλότερες τιμές στην πλειονότητα των τίτλων.

Αυτό όμως που εξακολουθεί να κάνει εντύπωση είναι οι αγοραστές που υπάρχουν σε επιλεγμένους τίτλους, μερίδα των οποίων ήδη έχουν δώσει σημαντικά κέρδη, συντηρώντας το ενδιαφέρον υψηλό. Σε κάθε περίπτωση, τα μεσοπρόθεσμα και ευμεγέθη χαρτοφυλάκια όχι μόνο δεν βγαίνουν, αλλά επανατοποθετούνται, ακόμα και σε τέτοια “υψηλά” επίπεδα. Και αυτό διότι η συνέχεια αναμένεται εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, δεδομένης και της σύγκρισης αυτών με τα κεφάλαια που αναμένεται να εισέλθουν μετά και την (πιθανή) ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, οι μεγάλες πιέσεις εντοπίζονται σε ΕΛΧΑ, Εθνική, Τιτάν, Μυτιληναίος, Eurobank, Alpha Bank, Πειραιώς και Motor Oil, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Coca Cola, ΟΠΑΠ και ΕΥΔΑΠ. Από την άλλη, οι μεγάλες στηρίξεις έρχονται από την ισχυρή άνοδο των Quest, Aegean, Ελλάκτωρ, ΓΕΚ Τέρνα, Τέρνα Ενεργειακή και ΔΕΗ, ενώ θετικά κινούνται και οι Autohellas, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, Jumbo και ΟΤΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασής του
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Βαρίδι οι τράπεζες στην προσπάθεια αντίδρασης του ΧΑ

Με τον τραπεζικό κλάδο να μην βοηθά καθόλου στην αντίδραση που «ευχήθηκαν» πολλοί σήμερα, το ΧΑ δείχνει να «αγκομαχά» να ανακτήσει τις 1.360 μονάδες και να ανακτήσει μέρος των 63 μονάδων που έχασε σε μόλις τέσσερις ημέρες

Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους