Από το «ταμείο» περνούν σήμερα οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο, ρευστοποιώντας μέρος των κερδών του μετεκλογικού διημέρου, προκειμένου να έχουν ενισχύσουν τα μετρητά τους για την περίοδο μέχρι και τις δεύτερες εκλογές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,63% στις 1.197,66 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 15 εκατ. ευρώ.

Όπως ήταν αναμενόμενο η αγορά βρίσκεται σε διορθωτική πορεία σήμερα, προκειμένου να αφομοιώσει τα επίπεδα και να ενισχύσει τη βάση στη ζώνη των 1.180 – 1.200 μονάδων, την οποία ανέκτησε μετά από εννέα χρόνια. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι έχει αλλάξει η τάση, η οποία παραμένει ανοδική και επιθετική, αλλά σε τέτοιες περιόδους χρειάζεται και η «στάση» προκειμένου να ενισχύονται οι άμυνες.

Άνω του 1% οι απώλειες στις ευρωαγορές

Τεχνικά, οι 1.250 μονάδες του ΓΔ είναι ο κοντινός στόχος, με στήριξη τις 1.170 μονάδες. Την ίδια ώρα, η αγορά κρατικών ομολόγων έχει δείξει ξεκάθαρα τις διαθέσεις της, με το spread να έχει μειωθεί κατά 25% σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, ενώ και η απόδοση του δεκαετούς κοιτάει πλέον κάτω από 4%, προσιδιάζοντας εκείνα μεγαλύτερων οικονομιών.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, η ΕΛΧΑ, η Εθνική, η Eurobank και η Alpha Bank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ μεγάλες είναι και οι απώλειες σε Βιοχάλκο, Τιτάν, Μυτιληναίο, ΔΕΗ και Ελλάκτωρ. Υπό έλεγχο συντηρούν τις πιέσεις τους οι Πειραιώς, Motor Oil, Autohellas, Λάμδα, ΕΥΔΑΠ, Coca Cola, ΟΠΑΠ και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται οι Aegean, Jumbo, ΟΛΠ, ΟΤΕ, Σαράντης, Quest, Τέρνα Ενεργειακή και ΓΕΚ Τέρνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών