Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ, ο οποίος ηγήθηκε των απωλειών στην Ασία, καθώς υποχώρησε περισσότερο από 2% πέφτοντας κάτω από το όριο των 19.000 μονάδων για πρώτη φορά από τις 20 Μαρτίου.
Standard and Poor’s: Η χρεοκοπία των ΗΠΑ θα φέρει τριγμούς στην αγορά ενέργειας
Οι αγορές της ηπειρωτικής Κίνας υποχώρησαν επίσης, με τον Shanghai Composite να χάνει κατά 1,09% και τον Shenzhen Component να υποχωρεί κατά 0,53%.
Οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού σημείωσαν σε μεγάλο βαθμό πτώση εν μέσω παρατεταμένων ανησυχιών για τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ, ενώ η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σταθερό το επιτόκιο αναφοράς της για τρίτη συνεχή φορά.
Ο Kospi της Νότιας Κορέας έχασε 0,27% και ο Kosdaq υποχώρησε κατά 0,88%. Ο δείκτης S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 1,07% για να κλείσει στις 7.136,9 μονάδες και να καταγράψει την τέταρτη συνεχόμενη ημέρα απωλειών. Ο δείκτης σημείωσε επίσης το χαμηλότερο επίπεδό του εδώ και περίπου δύο μήνες.
Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 αντιστάθηκε στην τάση και σημείωσε άνοδο 0,39% για να κλείσει στις 30.801,13 μονάδες, αλλά ο Topix σημείωσε απώλειες 0,29% για να κλείσει στις 2.146,15 μονάδες.

Τίτλοι και μάκρο
Σε επίπεδο τίτλων, οι μετοχές του κινεζικού κατασκευαστή EV, Xpeng, σημείωσαν πτώση σχεδόν 8%, αντικατοπτρίζοντας τις απώλειες της εισηγμένης μετοχής της στις ΗΠΑ. Οι μετοχές της στις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση άνω του 11%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου της εταιρείας που ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες και προέβλεψε πτώση των πωλήσεων αυτοκινήτων.
Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε σήμερα το βασικό της επιτόκιο για τρίτη συνεχή φορά στο 3,50%. Η απόφαση ήταν σύμφωνη με την πρόβλεψη συναίνεσης των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα του Reuters, οι οποίοι ανέμεναν ότι η κεντρική τράπεζα θα κάνει παύση.
Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού της Νότιας Κορέας αυξήθηκε κατά 1,6% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, χαμηλότερα από την άνοδο 3,3% που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα. Τα κυβερνητικά στοιχεία έδειξαν ότι σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών παραγωγού της χώρας μειώθηκε κατά 0,1%, αφού σημείωσε αύξηση 0,1% τον Μάρτιο.