Στο πλαίσιο της Beyond 2023 ο Οικονομικός Ταχυδρόμος φιλοξένησε τον Μανώλη Τσαλδάρη, CEO της Minoa Water, και τον Παύλο Ευθυμίου, γενικός διευθυντής της ΕΕΝΕ (Ελληνική Ένωση Επιχειρηματιών).

Ο κ. Τσαλδάρης αναφέρθηκε στο δημιούργημα της Minoa Water που είναι η πώληση νερού σε χάρτινη συσκευασία, που είναι μεν ακριβότερη αλλά προσφέρει καλύτερη προστασία, χωρίς πρόσθετα.

Χάρης Λαμπρόπουλος: Με την επενδυτική βαθμίδα θα δούμε τεράστια εισροή κεφαλαίων

Όπως είπε η ιδέα δεν ήταν εύκολο να πραγματοποιηθεί ενώ υπήρξε η συνδρομή της πολυεθνικής Tetra Pak. Όπως είπε ο κ. Τσαλδάρης η προσπάθεια ξεκίνησε πριν 2,5 χρόνια και υλοποιήθηκε πριν 1,5 χρόνο, στη συσκευασία δεν υπάρχει ίχνος πλαστικού, πρόκειται για ένα απόλυτα οικολογικό προϊόν, ενώ τόνισε ότι η αγορά έχει ανάγκη από τέτοιου είδους προϊόντα.

Το νερό προέρχεται από πηγές στην Ημαθία, γύρω από τις οποίες δεν υπάρχουν καλλιέργειες οπότε δεν υπάρχουν πρόσθετα, ενώ το υλικό της συσκευασίας προέρχεται από την Βραζιλία. Αυτή τη στιγμή το νερό σε χάρτινη συσκευασία της Minoa Water εξάγεται σε 15 χώρες.

Από την πλευρά του ο Παύλος Ευθυμίου, γενικός διευθυντής της ΕΕΝΕ, είπε ότι το ελληνικό επιχειρείν κερδίζει με την προστιθέμενη αξία, ενώ παρέχεται βοήθεια σε μικρά οικοσυστήματα να ανεβάζουν την δυναμική τους.

Σε ερώτηση για τα προβλήματα των ελληνικών επιχειρήσεων ο κ. Ευθυμίου είπε ότι πραγματική πρόκληση είναι το θέμα του ανθρώπινου δυναμικού, σημείωσε επίσης ότι αυτό που πρέπει να αντιμετωπιστεί είναι το μη μισθολογικό κόστος. Πρότεινε μάλιστα αυτό να επιμερίζεται μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη με την παράλληλη επιδότηση από το κράτος και σύνδεση με την παροχή δεξιοτήτων εκ μέρους του εργοδότη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News