Αυξημένα έσοδα και ρεκόρ δεκαετίας στα κέρδη ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2023 η StealthGas. Η εισηγμένη στον Nasdaq ναυτιλιακή εταιρεία με πλοία μεταφοράς υγραερίου του Χάρη Βαφειά κατέγραψε έσοδα 38,1 εκατ. δολάρια έναντι εσόδων 35,9 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, ενώ ο στόλος κατά τις αντίστοιχες περιόδους μειώθηκε από 35 πλοία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 22′ σε 32 πλοία στο τέλος του πρώτου τριμήνου του 23′.

Τα πλοία που παρέμειναν στο στόλο απέφεραν υψηλότερα έσοδα σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω των βελτιωμένων συνθηκών της αγοράς.
Τα κέρδη από συμμετοχές σε κοινοπραξίες για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 31 Μαρτίου 2023 και 2022, ανήλθαν στα 8,8 εκατ. δολάρια έναντι 1,7 εκατ. δολάρια αντίστοιχα, λόγω κερδοφόρας πώλησης ενός πλοίου κατά το πρώτο τρίμηνο του 2023 από μία από τις κοινοπραξίες.

StealthGas: Ρεκόρ κερδών όλων των εποχών

Καθαρά κέρδη 16,8 εκατ. δολ.

Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω, για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023, η Εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη ύψους 16,8 εκατ. δολαρίων, έναντι καθαρών κερδών 7,6 εκατ. δολαρίων για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου 2022, δηλαδή αύξηση 121%.

Να σημειωθεί ακόμη ότι η StealthGas συνήψε πρόσφατα συμφωνίες πώλησης για τέσσερα ακόμη πλοία του στόλου, το Eco Czar, το Eco Nemesis, το Eco Texiana και το Eco Enigma. Όλα τα πλοία πωλήθηκαν με κέρδος και η πώληση θα αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του δεύτερου και του τρίτου τριμήνου ανάλογα με τον χρόνο παράδοσης των πλοίων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Χάρης Βαφειάς σχολίασε μεταξύ άλλων ότι η StealthGas αποκομίζουμε τους καρπούς των ευνοϊκών συνθηκών της αγοράς και της υγιούς επιχειρηματικής της στρατηγικής. Μετά τα ετήσια κέρδη ρεκόρ για το 2022 ανακοινώνουμε αυτή τη φορά τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της τελευταίας τουλάχιστον δεκαετίας, τόνισε ο κ. Βαφειάς. Η επικερδής πώληση τεσσάρων πλοίων που ανακοινώσαμε θα ενισχύσει περαιτέρω τα μελλοντικά μας αποτελέσματα. Εκμεταλλευόμαστε την ευκαιρία να εκποιήσουμε περιουσιακά στοιχεία σε μια ανερχόμενη αγορά και θα συνεχίσουμε να διαφοροποιούμε τον στόλο μας με την έγκαιρη προσθήκη πλοίων μεγαλύτερου μεγέθους, πρόσθεσε ο Χάρης Βαφειάς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
ΟΛΘ Α.Ε.: Αυξημένες επιδόσεις το 2023 με ρεκόρ διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων
Επιχειρήσεις |

Αυξημένες επιδόσεις το 2023 για τον ΟΛΘ - Σε «ΜΕΤΚΑ - ΤΕΚΑΛ» το έργο του 6ου προβλήτα

Στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων, σημειώθηκε αύξηση άνω του 12% (στα € 59,8 εκατ.), ενώ στους τομείς εκμετάλλευσης χώρων και επιβατικής κίνησης σημειώθηκαν αυξήσεις 18,2% και 31,3% αντίστοιχα