Στη ραγδαία -όπως τη χαρακτήρισε- εξέλιξη των startups στη χώρα μας στάθηκε ο Jacoppo Losso Γενικός Διευθυντής της  ΕΒΑΝ, τονίζοντας πως οι «επενδυτικοί άγγελοι», μπορούν να βρουν πολλές ευκαιρίες.

Κατά την τοποθέτησή του στο πάνελ του ΟΤ, στο περιθώριο της έκθεσης Beyond 2023, υπογράμμισε με έμφαση ότι «στην Ελλάδα έχετε εκπληκτικά ταλέντα, αλλά και επιχειρηματίες και παράλληλα δυνατή κοινότητα Angels».

«Βέβαια, υπάρχει χώρος για περαιτέρω εξέλιξη και αύξηση και της επενδυτικής κοινότητας».

Ερωτηθείς για τις startups που είδε κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο κ. Losso ανέφερε πως είδε αρκετές και «όσες είδα ήταν πολύ ενδιαφέρουσες».

Για το πώς αναγνωρίζει μια καλή ιδέα όταν την βλέπει, ο ίδιος τόνισε ότι επικεντρώνεται «στην ομάδα και στον επιχειρηματία. Να είναι αρκετά φιλόδοξος, να θέλει πραγματικά να αλλάξει τον κόσμο, να είναι ανθεκτικός και να μπορεί να ανταπεξέλθει».

«Αυτό που θέλω είναι έναν εξαιρετικό ιδρυτή και δυνατό επιχειρηματία», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «η καινοτομία είναι πάντα το ζητούμενο. Οι επενδυτές παρέχουν κάτι πολύ  περισσότερο από τα χρήματαα. Γιατί στηρίζουν ολιστικά τους επιχειρηματίες,  βοηθούν στη δικτύωση και παρέχουν στρατηγικές συβουλές. Μετά την οικογένεια και τους φίλους είναι οι Αγγελοι, οι πιο σημαντικοί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας
Beyond |

Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας

Το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας συντονίζει την πανευρωπαϊκή σύμπραξη ekip, μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας που προωθεί τη διασταυρούμενη καινοτομία με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες