Στο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών, οι οποίοι ψάχνουν πάντα καλές ιδέες και γνωρίζουν τη δυναμική των Ελλήνων επιχειρηματιών, αναφέρθηκε ο Παναγιώτης Κετικίδης, πρόεδρος Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας και συν-ιδρυτής του Ελληνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων.

Μιλώντας στο πάνελ του ΟΤ, κατά την τρίτη ημέρα της έκθεσης Beyond 2023, ο κ. Κετικίδης μίλησε για τη διαφορά, σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις, τονίζοντας πως ένας Επιχειρηματικός Αγγελος, «βάζει λεφτά από την τσέπη του, τον κουμπαρά του» και -όπως είπε- «9 στις 10 φορές χάνουμε τα λεφτά μας».

«Βέβαια, εμείς θέλουμε να δώσουμε από τον κουμπαρά μας πίσω στην κοινωνία και να είμαστε μέρος της λύσης», επεσήμανε.

Εκπαιδεύουμε επενδυτές

Σύμφωνα με τον κ. Κετικίδη βασικός στόχος είναι «να εκπαιδεύσουμε επενδυτές, να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και να το δίνουν πίσω στην κοινωνία».

Σε ερώτηση για το τι κάνει ακριβώς ένας Επιχειρηματικός Αγγελος, ο ίδιος έκανε λόγο για τρεις παράγοντες. Όπως είπε «Πρώτον, παρέχουμε το know how, την τεχνογνωσία, επενδύουμε σε αυτό που ξέρουμε και είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Δεύτερον, είναι η δικτύωση και τρίτον τα χρήματα, αυτό που ονομάζουμε εμείς έξυπνα χρήματα».

«Όταν χτίσεις ένα ισχυρό πλαίσιο καινοτομίας πρέπει να φέρεις ανθρώπους να το δουν. Στην Ελλάδα, έχουμε τρομερά ταλέντα, αλλά δεν έχουμε αρκετούς Αγγέλους για να στηρίξουμε το σύστημα. Βέβαια, ήταν πρωτόγνωρο το κλίμα κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Πραγματικά οι ξένοι εντυπωσιάστηκαν πάρα πολύ».

Τέλος, ο κ. Κετικίδης μίλησε για τις επιχειρήσεις που στοχεύουν οι Άγγελοι, τονίζοντας πως «είναι υψηλού κινδύνου το ρίσκο. Εμείς δεν μπορούμε να πάμε σε deep tech. Πάμε σε τεχνολογία, σε ΑΙ. Πάμε εκεί που γίνεται trend».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα
Beyond |

Πώς θα μοιάζει ένα μέλλον με ρομπότ; - Τι συζήτησε η Σοφία το Ρομπότ με τον καθηγητή Μιχάλη Μπλέτσα

Για το πώς η ΑΙ έχει τη δυνατότητα να μάθει και να αναπτυχθεί ακόμη και χωρίς την παρέμβαση του ανθρώπινου προγραμματισμού, μίλησε το ανθρωποειδές ρομπότ στην έκθεση Beyond

Beyond 2024 – Μιχάλης Μπλέτσας: Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία
Beyond |

Μπλέτσας (Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας): Είμαστε σε «υβριδικό πόλεμο» με τη Ρωσία

«Σίγουρα θα υπάρχει προπαγάνδα ενόψει ευρωεκλογών», είπε ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας ενώ τόνισε ότι «στο διαδίκτυο δεν πρέπει να παίρνουμε τίποτα τοις μετρητοίς»