Για την εξέλιξη της τρισδιάστατης γεωγραφικής απεικόνισης μίλησε στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, στο πλαίσιο της έκθεσης Beyond 2023, o CTO της GeoSense, Βασίλης Πολύχρονος.

Η GeoSense είναι μια εταιρεία που προσφέρει υπηρεσίες χαρτογράφησης σε τρεις διαστάσεις οποιασδήποτε επιφάνειας, από μία γεωγραφική περιοχή μέχρι ένα ανταλλακτικό, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύχρονος.

Γιώργος Νικολετάκης: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει ριζικά την αγορά εργασίας

Μέσω των υπηρεσιών που προσφέρει η εταιρεία πλέον συγκεντρώνονται δεδομένα για τις ανάγκες τοπογράφων και μηχανικών, πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη αξιοπιστία. Όπως είπε ο κ. Πολύχρονος, στο Ελληνικό κάθε 4 μήνες λαμβάνεται ένα «στιγμιότυπο» και ο ανάδοχος μπορεί να δει με ακρίβεια την εξέλιξη του έργου.

Η εταιρεία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 2002, μια εποχή που λειτουργούσε με πολύ πιο παραδοσιακά μέσα. Το 2010 ήρθε η ιδέα να μπει μία κάμερα σε ένα αερόχημα «και να κάνουμε ότι κάνει και ένας δορυφόρος», είπε ο κ. Πολύχρονος. Όπως είπε, δύο χρόνια αργότερα εμφανίστηκαν εταιρείες αυτόματης συλλογής δεδομένων και η εξέλιξη από εκεί και πέρα ήταν ραγδαία.

Όπως είπε ο CTO της GeoSense, πλέον έχει αυξηθεί η εμπιστοσύνη στην ακρίβεια των δεδομένων που παρέχονται σε σχέση με το παρελθόν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News