Στο πώς επηρεάζει η τεχνητή νοημοσύνη την αγορά εργασίας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο ιδρυτής της 100MENTORS, Γιώργος Νικολετάκης.

Μιλώντας στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, το περιθώριο της έκθεσης Beyond 2023, ο κ. Νικολετάκης τόνισε χαρακτηριστικά με μία λέξη πως το ΑΙ αλλάζει την αγορά εργασίας «ριζικά». Στη συνέχεια, πρόσθεσε όμως πως δεν πρέπει ούτε να εξιδανικεύουμε, ούτε να φοβηθούμε την τεχνητή νοημοσύνη.

Όπως είπε, θα υπάρχουν κίνδυνοι «αν δεν υπάρξει σαφές νομικό πλαίσιο -που δεν υπάρχει- για να θέσει ορισμένες προδιαγραφές. Το 70% των εργαζομένων το χρησιμοποιούν το ΑΙ χωρίς να υπάρχει συστηματική προσέγγιση».

«Πρέπει να υπάρχει πλαίσιο και συγκεκριμένο πεδίο ελευθερίας σε σχέση με το δικό του background ο καθένας», πρόσθεσε.

Παράλληλα, επανέλαβε πως «όπως κάθε μεγάλη τεχνολογία και στην τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να θέσεις τους κανόνες. Στην Ευρώπη έχουμε το πρώτο ΑΙ-act, έχουν γραφτεί κάποιες οδηγίες και περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί πρακτικά το πλαίσιο».

Δεν είμαστε ουραγός

Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα συμβαδίζει με τις άλλες χώρες στην τεχνολογική εποχή, ο κ. Νικολετάκης σημείωσε χαρακτηριστικά πως «είναι day 0 για τον καθένα. Δεν θέλουμε να περιμένουμε να εισάγουμε νέες τεχνολογίες. Δεν πρέπει να χάσουμε τον βηματισμό μας. Υπάρχει φοβερή διάθεση από τον δημοσίο τομέα. Δεν ειμαστε ουραγός αλλά αν δεν κινηθούμε υπεύθυνα μπορεί να γίνουμε», επεσήμανε.

Τέλος, αναφορικά με την 100MENTORS, ο κ. Νικολετάκης τόνισε πως το κύριο εργαλείο, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σωστής καθοδήγησης, είναι η τέχνη του να κάνεις τις σωστές ερωτήσεις. «Την πλατφόρμα σήμερα χρησιμοποιούν χιλιάδες κοινότητες, σχολεία/πανεπιστήμια».

«Οι mentees μετά την εγγραφή τους, καταγράφουν το υπόβαθρο και τα ενδιαφέροντά τους, και συνδέονται αλγοριθμικά με μέντορες που ταιριάζουν στο προφίλ τους ή δραστηριοποιούνται στον κλάδο που θέλουν να εξερευνήσουν», σημείωσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Beyond
Beyond 2024 – Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας
Beyond |

Charlotte Lorentz Hjorth: Προσέγγιση της τεχνητής νοημοσύνης μέσω της φιλοσοφίας

Το Πανεπιστήμιο Lund της Σουηδίας συντονίζει την πανευρωπαϊκή σύμπραξη ekip, μια πλατφόρμα πολιτικής καινοτομίας που προωθεί τη διασταυρούμενη καινοτομία με τις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες