Αίτημα ενίσχυσης με πολεμικά αεροσκάφη διατύπωσε για μία ακόμα φορά η Ουκρανία, που βλέπει ότι μόνο από αέρος θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τις ρωσικές δυνάμεις.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας, η χώρα χρειάζεται τέσσερις μοίρες αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, για να απελευθερώσει τα εδάφη της από τα ρωσικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τους Ουκρανούς αυτά τα 48 αεροσκάφη είναι «ακριβώς» αυτό που χρειάζεται η χώρα για τη συνέχιση του πολέμου.

Δείτε την ανάρτηση του ουκρανικού υπ. Άμυνας:

Στρατιωτική βοήθεια από τη Γαλλία

Eν τω μεταξύ, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα του στρατού της Ουκρανίας με «δεκάδες» τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των κυβερνήσεων των δύο χωρών που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά το δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν στον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Ελιζέ στις 14 Μαϊου, ενώ προστίθεται πως Παρίσι και Κίεβο καλούν να επιβληθούν «νέες κυρώσεις» σε βάρος της Ρωσίας.

«Τις εβδομάδες που έρχονται, η Γαλλία θα εκπαιδεύσει και θα εξοπλίσει τάγματα [του ουκρανικού στρατού] με δεκάδες τεθωρακισμένα οχήματα και ελαφριά άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων AMX-10RC», διευκρινίζεται στο κείμενο.

Το Παρίσι είχε ήδη δεσμευτεί στην αρχή της χρονιάς να παραχωρήσει στον ουκρανικό στρατό AMX-10RC, ελαφριά, γρήγορα άρματα μάχης με ισχυρά πυροβόλα. Η αναγγελία που έγινε χθες αφορά επιπλέον παραδόσεις, αποκάλυψε σύμβουλος της γαλλικής προεδρίας, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Παρίσι θα επικεντρώσει επίσης τις «προσπάθειές [του] στην υποστήριξη των δυνατοτήτων αντιαεροπορικής άμυνας της Ουκρανίας», πάντα σύμφωνα με την κοινή δήλωση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας