Στις ειδικές στρατιωτικές μονάδες ή τις ομάδες πληροφοριών της Ουκρανίας αποδίδουν οι κατασκοπευτικές υπηρεσίες των ΗΠΑ την ευθύνη για την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά του Κρεμλίνου στις αρχές Μαΐου.

Ρωσία: Κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ενοχρήστρωσαν την επίθεση με drone στο Κρεμλίνο

Όπως μεταδίδουν οι New York Times, η επίθεση φαίνεται πως αποτελεί μέρος μιας σειράς μυστικών επιχειρήσεων που έχουν κάνει τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών – του μεγαλύτερου προμηθευτή στρατιωτικού εξοπλισμού της Ουκρανίας – να αισθάνονται άβολα.

Οι συνομιλίες

Η εκτίμηση των ΗΠΑ βασίστηκε σε υποκλαπείσες ρωσικές και ουκρανικές επικοινωνίες, ανέφερε η εφημερίδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες υπέκλεψαν ουκρανικές συνομιλίες στις οποίες αξιωματούχοι ανέφεραν ότι πιστεύουν πως η χώρα τους ήταν υπεύθυνη για την επίθεση και επίσης υπέκλεψαν ρωσικές επικοινωνίες που έδειχναν ότι δεν επρόκειτο για κάποιου είδους προβοκάτσια από τη Ρωσία, προστίθεται.

Γνώριζε ο Ζελένσκι;

Αμερικανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι δεν πιστεύουν πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπογράφει όλες τις μυστικές επιχειρήσεις, ανέφερε η εφημερίδα. Δεν είναι σαφές σε ποιο βαθμό γνωρίζει εκ των προτέρων για τέτοιες επιχειρήσεις, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η Ρωσία κατηγόρησε την Ουκρανία ότι προσπάθησε να σκοτώσει τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν στην επίθεση. Ο Ζελένσκι διέψευσε αμέσως οποιαδήποτε ουκρανική εμπλοκή.

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονταν πίσω από την επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μια κατηγορία που η Ουάσινγκτον απέρριψε ως γελοία.

«Οι προσπάθειες να απαρνηθούν κάθε ευθύνη γι’ αυτό, τόσο στο Κίεβο όσο και την Ουάσινγκτον, είναι φυσικά απολύτως γελοίες. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι αποφάσεις για τέτοιες ενέργειες, για τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες, δεν λαμβάνονται στο Κίεβο, αλλά στην Ουάσινγκτον», είχε δηλώσει ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα