Σε 756 δισ. δολάρια ανέρχονται οι εισροές κεφαλαίων προς τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων από την αρχή του χρόνου, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η Bank of America ( ΒofA), καθώς η ανησυχία για το τραπεζικό σύστημα και οι υψηλές αποδόσεις αυτών των επενδυτικών προϊόντων οδήγησαν τους επενδυτές στο να αποσύρουν τα κεφάλαια τους από τις καταθέσεις και να τα τοποθετήσεουν σε αμοιβαία διαχείρισης διαθεσίμων.

Έτσι η ροή κεφαλαίων συνεχίστηκε και αυτή την εβδομάδα, με τις εισροές να διαμορφώνονται στα 23,1 δισ. δολάρια σε εβδομαδιαία βάση, επισημαίνει η ΒofA, η οποία χρησιμοποίησε στοιχεία της εταιρείας χρηματοοικονομικών δεδομένων EPFR. Οι εισροές κοντεύουν να αγγίξουν τα υψηλά επίπεδα που καταγράφηκαν στις αρχές της πανδημίας, που είχαν διαμορφωθεί σε 917 δισ. δολάρια.

Αμοιβαία κεφάλαια: Συνεχίζονται οι εισροές για έβδομη εβδομάδα στην κατηγορία διαχείρισης διαθεσίμων

Η άνοδος των επιτοκίων έχει ενισχύσει τις  αποδόσεις των αμοιβαίων κεφαλαίων της χρηματαγοράς, τα οποία είναι αμοιβαία κεφάλαια που επενδύουν σε βραχυπρόθεσμο χρέος υψηλής ρευστότητας, όπως αυτό που εκδίδεται από τις κυβερνήσεις.  Σε αυτό το περιβάλλον η τραπεζική κρίση που προήλθε από τις καταρρεύσεις περιφερειακών αμερικανικών τραπεζών δημιούργησε ανησυχία και ανασφάλεια με αποτέλεσμα την απόσυσρη καταθέσεων και την αναζήτηση ασφαλών επενδυτικών προϊόντων με υψηλή απόδοση. Τα αμοιβαία κεφάλαια διαχείρισης διαθεσίμων θεωρούνται από την γκάμα των αμοιβαίων, τα επενδυτικά προϊόντα με το μικρότερο ρίσκο.

Στην κατηγορία των μετοχικών κεφαλαίων τα αμοιβαία που επενδύουν σε μετοχές εταιρειών τεχνολογίας συνέχισαν να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών και ενισχύθηκαν με 500 εκατ. δολάρια, κλείνοντας την έκτη συνεχόμενη εβδομάδα με θετικό ισοζύγιο εισροών -εκροών. Υπενθυμίζεται ότι ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έχει σημειώσει άνοδο της τάξης του 25% από την αρχή της χρονιάς, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Συνολικά, όμως τα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια σημείωσαν την τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα εκροών, οι οποίες διμαορφώθηκαν στα 3,9 δισ. δολάρια.

Εισροές αξίας 9,5 δισ. δολάρια κατέγραψαν τα ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια σε εβδομαδιαία βάση, ενισχυόντας τις εισροές από την αρχή του χρόνου, οι οποίες συνολικά διαμορφώθηκαν σε 152 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές