Στις φυλακές του Τέξας αναμένεται να οδηγηθεί η ιδρύτρια της Theranos Ελίζαμπεθ Χολμς, η οποία καταδικάστηκε σε περισσότερα από 11 χρόνια κάθειρξης για απάτη. Συγκεκριμένα, η 39χρονη εξαπάτησε επενδυτές σχετικά με την υποτιθέμενη αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας αιματολογικών εξετάσεων της εταιρείας της.

Ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ Έντουαρντ Νταβίλα διέταξε την Χολμς να παραδοθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη (στις 2 μ.μ. τοπική ώρα) σε μια εγκατάσταση στο Μπράιαν του Τέξας. Η απόφαση ήρθε μια ημέρα αφότου το εφετείο απέρριψε το αίτημά της να μείνει εκτός φυλακής ενώ εκείνη ασκεί έφεση κατά της καταδίκης της.

Theranos – Η ιστορία ενός γίγαντα με πήλινα πόδια

Η 39χρονη Χολμς έχει δύο μικρά παιδιά με τον τωρινό της σύντροφο, Γουίλιαμ «Μπίλι» Έβανς. Το δεύτερο παιδί της γεννήθηκε στις αρχές του έτους μετά την καταδίκη της τον Νοέμβριο του 2022.

Το μηχάνημα Edison

Η Χόλμς κρίθηκε ένοχη για εξαπάτηση επενδυτών, μετά από μία δίκη που διήρκεσε τέσσερις μήνες. Οι ένορκοι ενημερώθηκαν για το πώς το σημείο αναφοράς της Theranos, το μηχάνημα Edison, ήταν ανίκανο να πραγματοποιήσει τις πρωτοποριακές εξετάσεις αίματος που είχε υποσχεθεί η Χολμς και οι συνεργάτες της.

Οι εισαγγελείς απέδειξαν βάσει στοιχείων ότι προσκόμισε ψεύτικα έγγραφα προκειμένου να κερδίσει την έγκριση των επενδυτών και των εταίρων, μια εξαπάτηση που οδήγησε τη Theranos να συγκεντρώσει 900 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση με ιδιωτική αποτίμηση 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι εισαγγελείς είπαν ότι οι επενδυτές άξιζαν πλήρη αποζημίωση για την χρηματοδότησή τους, παρομοιάζοντας τη Theranos με «αεροπλάνο που πετά με σπασμένο κινητήρα».

Κατά τη διάρκεια της δίκης της Χολμς, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι «επέλεξε την απάτη» από την «αποτυχία».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας