Για την πρώτη μηνιαία πτώση εδώ και τρεις μήνες οδεύουν οι τιμές του χρυσού, οι οποίες κινούνται σταθεροποιητικά στη σημερινή συνεδρίαση στη σκιά της ανόδου του δολαρίου, καθώς ενισχύονται οι εκτιμήσεις ότι η Fed θα διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.

Η τιμή του χρυσού παρέμεινε σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητη στα 1.958,69 δολάρια η ουγγιά. Σε αυτά τα επίπεδα οι απώλειες διαμορφώνονται στο 1,6% από την αρχή του μήνα και κατά 120 δολάρια από το υψηλότερο επίπεδο του Μαΐου.

Εμπορεύματα: Σε άνοδο συνηγορούν τα θεμελιώδη – Οι συστάσεις της UBS

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης  παρέμειναν σταθερά στα 1.976,30 δολάρια.

Οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν εν όψει της ψηφοφορίας στην Ουάσιγκτον για το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, ενώ το δολάρια σκαρφάλωσε σε υψηλό άνω των δύο μηνών, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανάκαμψη της Κίνας καθυστερεί.

«Ο χρυσός θα παραμείνει πιθανότατα στα τρέχοντα επίπεδά του τις επόμενες ημέρες, καθώς η ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου που σχετίζεται με την αβεβαιότητα σχετικά με το ανώτατο όριο χρέους παραμένει», εξηγεί στο Reuters ο  οικονομολόγος εμπορευμάτων στην Capital Economics, Έντουαρντ Γκάρντερ. Βραχυπρόθεσμα, ο χρυσός αντιμετωπίζει την άνοδο του δολαρίου και τις προσδοκίες ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια και θα τα διατηρήσει σε υψηλά επίπεδα, πρόσθεσε.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed αναμένουν 62% πιθανότητα αύξησης κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 13-14 Ιουνίου, με τις μειώσεις των επιτοκίων να έχουν μετατεθεί για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Το ασήμι ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 23,32 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,1% στα 1.012,97 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,5% στα 1.394,39 δολάρια. Και τα τρία μέταλλα οδεύουν να κλείσουν το μήνα με απώλειες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities