Με σημαντικές απώλειες κινούνται σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις ανησυχίες για την επόμενη μέρα της συμφωνίας για το όριο χρέους στις ΗΠΑ να εντείνονται, καθώς η ρητορική των Αμερικανών πολιτικών είναι διφορούμενη.

Ασιατικά χρηματιστήρια: Κλυδωνισμοί λόγω Κίνας

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,65%, με τον κλάδο των αυτοκινήτων να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,67% στις 7.471 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,85% στις 15.773 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,88% στις 7.146 μονάδες.

Το χρέος των ΗΠΑ στο επίκεντρο

Όλα τα βλέμματα των αγορών είναι στραμμένα στις ΗΠΑ, όπου η συμφωνία για το όριο χρέους πέρασε μια σημαντική διαδικαστική ψηφοφορία στην Επιτροπή Κανονισμών της Βουλής των Αντιπροσώπων την Τρίτη. Πλέον θα πρέπει να περάσει από ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων με ρεπουμπλικανική πλειοψηφία.

Στη συνέχεια πρέπει να περάσει από τη Γερουσία που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς πριν από τη Δευτέρα, όταν το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών προβλέπει ότι δεν θα έχει αρκετά χρήματα για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου εκτίμησε ότι το νομοσχέδιο θα οδηγήσει σε «μείωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων κατά περίπου 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια» κατά την επόμενη δεκαετία.

Τα μακροοικονομικά στοιχεία

Στα μάκρο της ημέρας, ο γαλλικός δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) αυξήθηκε κατά 5,1% τον Μάιο σε ετήσια βάση, χαμηλότερα από το 5,9% του Απριλίου. Σε επίπεδο μήνα, οι τιμές καταναλωτή παρέμειναν «σχεδόν σταθερές», μειούμενες κατά 0,1% τον Μάιο, μια μέτρηση χαμηλότερη σε σύγκριση με το 0,6% του Απριλίου. Ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε ετήσια αύξηση 6% και μικρή μηνιαία πτώση 0,1% τον Μάιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης