Ανακάπτουν οι τιμές του χρυσού από τις πρώτες απώλειες της συνεδρίασης, καθώς το δολάριο υποχώρησε και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων διολίσθησαν λόγω της ευρύτερης αισιοδοξίας της αγοράς για τη συμφωνία για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ.

Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου  σημείωσε άνοδο 0,8% στα 1.958,59 δολάρια, αφού είχε υποχωρήσει νωρίτερα στο χαμηλότερο επίπεδό από τις 17 Μαρτίου. Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύθηκαν κατά 0,7% στα 1.957,7 δολάρια.

Πετρέλαιο: Γύρισαν πτωτικά οι τιμές του

Το δολάριο υποχώρησε κατά 0,1% από τα υψηλά 10 εβδομάδων, καθιστώντας τον χρυσό φθηνότερο για τους κατόχους άλλων νομισμάτων, ενώ η αποδόση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο χαμηλό εβδομάδας.

Μαζί με αυτά τα θετικά στοιχεία, «θα μπορούσατε επίσης να δείτε κάποιους διαχειριστές κεφαλαίων να εξομαλύνουν τις θέσεις τους στο τέλος του μήνα, να παίρνουν κέρδη από τις βραχυπρόθεσμες θέσεις τους και να αγοράζουν ξανά», εξηγεί στο Reuters ο Jim Wyckoff, ανώτερος αναλυτής της Kitco Metals. «Βραχυπρόθεσμα, οι τιμές του χρυσού θα διαπραγματεύονται πλάγια έως χαμηλότερα μέχρι να υπάρξει ένας νέος καταλύτης».

Οι traders επίσης αξιολογούν επίσης τα αιφνιδιαστικά  ισχυρά οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ της Παρασκευής, τα οποία ενισχύουν την υπόθεση για περαιτέρω σύσφιγξη της νομισματικής πολιτικής για τον περιορισμό του πληθωρισμού. Πλέον θεωρούν τώρα ότι η Fed είναι πιο πιθανό να αυξήσει τα επιτόκια τον επόμενο μήνα παρά να τα αφήσει αμετάβλητα, με τη συμφωνία για το χρέος να θεωρείται ότι χαλαρώνει ορισμένους από τους οικονομικούς κινδύνους που θα μπορούσαν να κρατήσουν την κεντρική τράπεζα στο περιθώριο.

Το ασήμι παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητο στα 23,16 δολάρια η ουγγιά, η πλατίνα υποχώρησε κατά 0,6% στα 1.018,75 δολάρια και το παλλάδιο κατά 0,7% στα 1.405,49 δολάρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities
Χρυσός: Η Κίνα σέρνει τον χορό της εκτόξευσης ζήτησης και τιμής
Commodities |

Ο καθοριστικός ρόλος της Κίνας στο ράλι της τιμής του χρυσού - Ερμηνεύοντας τους αριθμούς

Στο επίκεντρο της ζήτησης για χρυσό και της εκτόξευσης της τιμής του βρίσκεται η Κίνα, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό αλλά και καταναλωτή του πολύτιμου μετάλλου