Υποχωρούν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για το νομοσχέδιο που αφορά στο ανώτατο όριο του χρέους, το οποίο αναμένεται να ψηφίσει η Βουλή των Αντιπροσώπων αργότερα εντός της ημέρας, ενώ αναμένουν  βασικά στοιχεία για την απασχόληση.

Η απόδοση του 10ετούς  ομολόγου υποχώρησε κατά 4 μονάδες βάσης στο 3,652%. Η απόδοση του 2ετούς μειώθηκε κατά περισσότερες από 7 μονάδες βάσης στο 4,399%.

Ομόλογα: Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις στην ευρωζώνη

Συνεχίζεται η νευρικότητα που απορρέει από την διαδρομή που ακολουθεί στο σχέδιο νόμου περί δημοσιονομικής ευθύνης, το οποίο θα αυξήσει το ανώτατο όριο του αμερικανικού χρέους, μέχρι να γίνει νόμος του κράτους.

Την Τρίτη πέρασε από μια σημαντική ψηφοφορία στην Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων με πλειοψηφία 7-6 και τώρα αναμένεται να περάσει από το Σώμα την Τετάρτη, σύμφωνα με το προσωρινό πρόγραμμα ψηφοφορίας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Εάν το νομοσχέδιο περάσει την ψηφοφορία στη Βουλή, θα πρέπει στη συνέχεια να εγκριθεί και από τη Γερουσία πριν τεθεί σε ισχύ.

Πολιτικοί και από τις δύο πλευρές του διαδρόμου έχουν επικρίνει τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε μεταξύ του προέδρου Τζο Μπάιντεν και του προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι. Τουλάχιστον 20 Ρεπουμπλικάνοι δήλωσαν την Τρίτη ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, τον Απρίλιο οι κενές θέσεις εργασίας ήταν απροσδόκητα υψηλότερες, ενώ ο δείκτης υπευθύνων προμηθειών του Σικάγο ήταν χαμηλότερος του αναμενόμενου.

Η αβεβαιότητα σχετικά με το αν η κεντρική τράπεζα θα διακόψει ή θα συνεχίσει την εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της, η οποία αποσκοπεί στη χαλάρωση του πληθωρισμού και την επιβράδυνση της οικονομίας, στη συνεδρίαση πολιτικής του Ιουνίου έχει εξαπλωθεί τις τελευταίες εβδομάδες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές