Με μικρότερη ένταση συνεχίστηκε και σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο η διορθωτική πορεία, με τους αγοραστές να παραμένουν στις επάλξεις, αλλά να παρεμβαίνουν μόνο επιλεκτικά σε συγκεκριμένους τίτλους.

Ο γενικός δείκτης σημείωσε απώλειες 0,52% στις 1.218,65 μονάδες, με τον τζίρο να φτάνει στα 318,6 εκατ. ευρώ, λόγω έμμεσου rebalancing στους δείκτες του MSCI. Καθόλα θετικός όμως ο Μάιος, με τον γενικό δείκτη να καταγράφει κέρδη άνω του 12%, ενώ άνω του +20% ήταν τα κέρδη των τραπεζών.

Νευρικότητα στη Wall Street

Πιέσεις

Η αγορά δέχτηκε και σήμερα πιέσεις, συνεχίζοντας το pullback προκειμένου να αποσυμφορήσει λίγο τις υπεραγορασμένες ζώνες στις οποίες έχει περιέλθει, αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα ρευστότητας που διατηρεί στην εργαλειοθήκη της. Και σήμερα, η απορρόφηση της προσφοράς ήταν ικανοποιητική, ενισχύοντας και την εμπιστοσύνη των αγορασμένων.

Μάλιστα, υπήρξαν σημάδια ότι η ρευστότητα που εξασφαλίζεται από τις πωλήσεις, παραμένουν στα τερματικά και είναι έτοιμη να επαναπροωθηθεί στο ταμπλό, αν και υπήρξαν δεύτερες σκέψεις για το εύρος της τρέχουσας διόρθωσης. Άλλωστε, η αγορά χρειάζεται και τις στάσεις στην έντονα ανοδική πορεία που ακολουθεί όχι μόνο μετεκλογικά, αλλά και από την αρχή του έτους, προκειμένου να δημιουργήσει αναχώματα σε περίπτωση μεγαλύτερων αναταράξεων.

Το θετικό επίσης ήταν ότι η σημερινή πτώση δεν συνδέθηκε με το αρνητικό διεθνές κλίμα, επιβεβαιώνοντας ότι το «σύμπαν» του ΧΑ παραμένει αυτονομημένο και με τους δικούς του καταλύτες. Άλλωστε, η προεξόφληση ότι η ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας της ελληνικής οικονομίας είναι θέμα χρόνου, θα εξακολουθήσει να προσφέρει στήριξη στο ΧΑ, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι αναλυτές.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, Σαράντης, ΕΥΔΑΠ, Εθνική και Jumbo δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Eurobank, ΕΛΧΑ, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Coca Cola και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΟΛΠ, Πειραιώς και ΟΠΑΠ, ενώ σε θετικά οι ΟΤΕ, Τιτάν, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελλάκτωρ, Τέρνα Ενεργειακή και Autohellas. Σημαντικά κέρδη, δίνοντας στηρίξεις στην αγορά, κατέγραψαν οι Motor Oil, Μυτιληναίος, Aegean, Βιοχάλκο και Quest.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών