Υπό έλεγχο συντηρεί τις πιέσεις του το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να παραμένουν κυρίαρχοι αλλά και επιλεκτικοί σε πλείστες περιπτώσεις, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν δεύτερες σκέψεις για το εύρος της τρέχουσας διόρθωσης.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,59% στις 1.217,90 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Η αγορά ήδη έχει κάνει ένα pullback προκειμένου να αποσυμφορήσει λίγο τις υπεραγορασμένες ζώνες στις οποίες έχει περιέλθει, αλλά και να βελτιώσει τα επίπεδα ρευστότητας που διατηρεί στην εργαλειοθήκη της. Και μέχρι τώρα, η απορρόφηση της προσφοράς είναι ικανοποιητική, ενισχύοντας και την εμπιστοσύνη των αγορασμένων.

Άλλωστε, μετά τα εντυπωσιακά μετεκλογικά κέρδη, η αναδίπλωση και η αναζήτηση άλλων τοποθετήσεων στο ταμπλο είναι μια εξέλιξη λίγο έως πολύ αναμενόμενη, ίσως και επιθυμητή στην παρούσα. Το θετικό επίσης είναι ότι αυτή δεν συνδέεται με το αρνητικό διεθνές κλίμα, επιβεβαιώνοντας ότι το “σύμπαν” του ΧΑ παραμένει αυτονομημένο και με τους δικούς του καταλύτες.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Σαράντης, Εθνική, ΕΥΔΑΠ, Jumbo, Λάμδα, ΕΛΧΑ, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Autohellas, Coca Cola, Alpha bank και ΓΕΚ Τέρνα δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Quest, Eurobank, Βιοχάλκο, Τιτάν, ΟΛΠ, Ελλάκτωρ και Aegean. Θετικά κινούνται οι Πειραιώς, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια και Motor Oil.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών