Ήπια πτωτικά κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο συνεχίζει να αναλώνεται σε κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, χωρίς να «χαλά» την θετική τεχνική του εικόνα.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,38% στις 1.220,44 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 10 εκατ. ευρώ.

Καθώς το διεθνές κλίμα παραμένει αρνητικό, οι αγοραστές δείχνουν να έχουν κάνει μια «παύση» στις μαζικές εντολές τους και κινούνται πιο επιλεκτικά. Μάλιστα, υπάρχουν σημάδια ότι η ρευστότητα που εξασφαλίζεται από τις πωλήσεις, παραμένουν στα τερματικά και είναι έτοιμη να επαναπροωθηθεί στο ταμπλό.

Άλλωστε, η αγορά χρειάζεται και τις στάσεις στην έντονα ανοδική πορεία που ακολουθεί όχι μόνο μετεκλογικά, αλλά και από την αρχή του έτους, προκειμένου να δημιουργήσει αναχώματα σε περίπτωση μεγαλύτερων αναταράξεων. Και οι εστίες αβεβαιότητας, ειδικά στο εξωτερικό, παραμένουν μεγάλες, όπως φαίνεται και από τη σημερινή εικόνα των διεθνών αγορών, στη σκιά των εξελίξεων με το αμερικανικό χρέος.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι πιέσεις εντοπίζονται κυρίως σε Jumbo, ΟΛΠ, Σαράντη, Coca Cola και ΔΕΗ, ενώ αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Βιοχάλκο, ΕΥΔΑΠ, Λάμδα, Εθνική, Μυτιληναίος, ΕΛΧΑ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, Alpha Bank, Aegean και Πειραιώς. Θετικά από την άλλη κινούνται οι Motor Oil, Quest, ΟΠΑΠ, Autohellas, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Eurobank και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών