Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους  και τα στοιχεία για την απασχόληση που έδειξαν ότι είναι πιθανή μια παύση της αύξησης των επιτοκίων από την Fed, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη συνάντηση των υπουργών του ΟΠΕΚ+ το  Σαββατοκύριακο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent σημείωναν άνοδο 1,88 δολάρια ή 2,5% στα 76,16 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωσε άνοδο 1,85 δολάρια ή 2,6% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι. Παρόλα αυτά, και τα δύο συμβόλαια οδεύουν προς την πρώτη εβδομαδιαία απώλειά τους εδώ και τρεις εβδομάδες.

Wall Street: Κέρδη ανακούφισης

Οι αγορές καθησυχάστηκαν από τη διακομματική συμφωνία για την αναστολή του ορίου του ανώτατου ορίου χρέους της αμερικανικής κυβέρνησης ύψους 31,4 δισ. δολαρίων, η οποία απέτρεψε τη  χρεοκοπία των ΗΠΑ που θα ταλάνιζε τις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές.

Η απασχόληση στις ΗΠΑ αυξήθηκε περισσότερο από ό,τι αναμενόταν τον Μάιο, αλλά η συγκράτηση των μισθών θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να παραλείψει την αύξηση των επιτοκίων αυτόν τον μήνα για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε εκστρατεία σύσφιγξης της νομισματικής πολιτικής.

Η προσοχή των επενδυτών είναι επίσης στραμμένη στη συνάντηση της 4ης Ιουνίου του ΟΠΕΚ+, ο οποίος ανακοίνωσε τον Απρίλιο μια αιφνιδιαστική μείωση της παραγωγής κατά 1,16 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αλλά τα κέρδη από την κίνηση αυτή έχουν έκτοτε υποχωρήσει και οι τιμές είναι κάτω από τα προ της περικοπής επίπεδα.

Από την πλευρά της ζήτησης, το αμερικανικό Ινστιτούτο Διαχείρισης Προμηθειών (ISM) ανακοίνωσε ότι ο δείκτης PMI μεταποίησης υποχώρησε στο 46,9 τον περασμένο μήνα, τον έβδομο συνεχόμενο μήνα κάτω από το 50, υποδηλώνοντας συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Τέλος, τα μεταποιητικά στοιχεία από την Κίνα, τον δεύτερο μεγαλύτερο καταναλωτή πετρελαίου στον κόσμο, παρουσίασαν μικτή εικόνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Commodities