Επιλεκτικοί και επιφυλακτικοί παραμένουν σήμερα οι αγοραστές στο ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς αν και βρίσκονται στα τερματικά, δεν έχουν θελήσει να πάρουν πρωτοβουλίες ακόμη. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,49% στις 1.214,17 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 33 εκατ. ευρώ.

Ο τζίρος, αλλά και η απροθυμία του γενικού δείκτη να κινηθεί πάνω από τις 1.220 μονάδες, όπου θα ανατρέψουν το αρνητικό πρόσημο της εβδομάδας, αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που εξακολουθεί να υπάρχει στις τάξεις των αγοραστών, ακόμη και μετά από τρεις ημέρες διόρθωσης. Και αυτό ερμηνεύεται από τους εγχώριους αναλυτές ως αφενός κινήσεις τακτικής, καθώς θέλουν να έχουν καλύτερες τιμές αγορές, και αφετέρου ως ένδειξη φόβου για τα επίπεδα του ΧΑ.

Δεύτερη ημέρα ανόδου για τις ευρωαγορές

Ο προβληματισμός πάντως, ως επί το πλείστον εδράζεται επί του χρονισμού, καθώς η (χαμηλή) διακύμανση των ημερών οφείλεται ξεκάθαρα σε συναλλαγές βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα, δημιουργώντας τον παραδοσιακό “θόρυβο” στο ταμπλό. Ωστόσο, ο βασικός καταλύτης που οδήγησε τις τιμές των μετοχών έως εδώ, ήτοι η προεξοφλούμενη πολιτική σαφήνεια των επόμενων ετών, στέκει ακλόνητος χωρίς να έχουν αλλάξει τα πράγματα.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΟΠΑΠ, Εθνική, Quest, ΟΤΕ, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και ΓΕΚ Τέρνα ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Σαράντης, Alpha Bank, Βιοχάλκο, Τέρνα Ενεργειακή, Eurobank, Μυτιληναίος, Jumbo, ΕΛΧΑ, Aegean, Λάμδα και ΔΕΗ. Αρνητικά είναι τα πρόσημα σε Ελλάκτωρ, Motor Oil, Autohellas, Coca Cola και Ελληνικά Πετρέλαια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών