Ανοδικά κινήθηκαν ως επί το πλείστον οι αγορές της Ασίας, καθώς έλαβαν σημαντικές στηρίξεις από τον τεχνολογικό κλάδο, ενώ θετικά λειτούργησε και η τελική ψήφιση του νομοσχεδίου για το όριο χρέους στις ΗΠΑ από τη Γερουσία.

Wall Street: Ανατροπή και ανοδικό κλείσιμο της συνεδρίασης

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 4,2%, με τον κλάδο των καταναλωτών και των ακινήτων να δίνει ώθηση. Η εταιρεία επενδύσεων χαρτοφυλακίου Longfor σημείωσε άνοδο 14,48% και η αυτοκινητοβιομηχανία Zhongsheng Group ενισχύθηκε περισσότερο από 8%. Οι τεχνολογικοί κολοσσοί όπως οι Baidu, JD.com και Alibaba σημείωσαν επίσης ράλι.

“Η χρηματιστηριακή αγορά του Χονγκ Κονγκ γνώρισε μεγάλη ανάκαμψη σήμερα”, δήλωσε ο Kenny Ng από την Everbright Securities International. “Από τεχνικής άποψης, ο δείκτης Hang Seng ήταν υπερπουλημένος πριν από την ανάκαμψη”, δήλωσε, προσθέτοντας ότι αυτό υποδηλώνει ότι η ανάκαμψη που παρατηρήθηκε σήμερα μπορεί να οφείλεται σε τεχνικούς λόγους.

Ο Kospi πρόσθεσε 1,19% καθώς ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας για τον Μάιο υποχώρησε σε χαμηλό 19 μηνών, μειούμενος για τέταρτο συνεχόμενο μήνα. Ο Nikkei 225 σημείωσε άνοδο κατά 1,21%.

Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας ενισχύθηκε κατά 0,83% και ο Shenzhen Component σημείωσε άνοδο 1,57%. Στην Αυστραλία, από την άλλη, ο S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 0,48%.

Στα μάκρο της ημέρας, ο πληθωρισμός της Νότιας Κορέας για τον Μάιο διαμορφώθηκε στο 3,3% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με τις προσδοκίες του Reuters. Το ποσοστό υποχώρησε από το 3,7% που ήταν ο πληθωρισμός τον Απρίλιο. Σε μηνιαία βάση, οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν κατά 0,25%, από 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές