Θετικά κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όμως εξακολουθεί να αναλώνεται στη διαχείριση αρκετών διορθωτικών κινήσεων, αλλά και στην απροθυμία πολλών αγοραστών να απορροφήσουν το σύνολο των πιέσεων.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,48% στις 1.214,54 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 9 εκατ. ευρώ.

Όπως είναι λογικό, η αγορά προσπαθεί να ξεπεράσει τον σκόπελο των βραχυπρόθεσμων, που θέλουν να πάρουν όσο το δυνατόν περισσότερα από τα μετεκλογικά τους κέρδη. Είναι άλλωστε μια εικόνα που παραδοσιακά και ευλόγως συμβαίνει μετά από μεγάλες ανόδους, με το «θόρυβο» των βραχυπρόθεσμων να θολώνει το τοπίο, έστω και προσωρινά, στις αγορές.

Έτσι, αυτή η εβδομάδα, αν εξαιρέσει κανείς τη συνεδρίαση της Δευτέρας, έχει δώσει αρκετή ρευστότητα στην αγορά, με τους αγοραστές όμως να παραμένουν ακόμη εν αναμονή προκειμένου να πετύχουν χαμηλότερες τιμές. Και το ζήτημα είναι το κατά πόσο οι «βιαστικοί» θέλουν να θυσιάσουν μέρος των κερδών τους, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα υπόλοιπα, δημιουργώντας έτσι μια διελκυστίνδα στο ταμπλό.

Η εικόνα στο ταμπλό

Έτσι, σε επίπεδο τίτλων, ΕΥΔΑΠ, Eurobank και ΟΠΑΠ ξεχωρίζουν με τα κέρδη τους, ενώ θετικά κινούνται και οι Μυτιληναίος, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο, Jumbo, Alpha Bank, ΕΛΧΑ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, Εθνική, Λάμδα, Πειραιώς, Motor Oil, ΟΛΠ και Τιτάν. Πιέσεις, από την άλλη, δέχονται οι Ελλάκτωρ, Quest, Coca Cola και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών