Σε στενό οικογενειακό κύκλο έγινε στην Ριτσώνα η αποτέφρωση της σορού του Θεόδωρου Πάγκαλου που πέθανε την Τετάρτη σε ηλικία 85 ετών.

Τραγικές φιγούρες η σύζυγος και τα δίδυμα παιδιά του Θεόδωρου Πάγκαλου.

Θεόδωρος Πάγκαλος: Θα λέω την άποψη μου και σε όποιον αρέσει

Η οικογένεια του πρώην υπουργού ευχαρίστησε τον κόσμο για τη συμπαράσταση στο πένθος και παρακάλεσε αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο συγκεκριμένων ιδρυμάτων.

Χθες με μια φωτογραφία και ένα λιτό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Θεόδωρο Πάγκαλο ο γιος του Ανδρέας.

Σε ανάρτησή του στο twitter, ο Ανδρέας Πάγκαλος δημοσίευσε μία παλαιότερη φωτογραφία, με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ μαζί με τα τρία από τα πέντε παιδιά του, από τον γάμο του με την Χριστίνα Χριστοφάκη, στο περιστύλιο της Βουλής.

Ποιος ήταν

O Θεόδωρος Πάγκαλος γεννήθηκε στην Ελευσίνα τις 17 Αυγούστου 1938.

Σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον φοιτητικό συνδικαλισμό, συμμετέχοντας σε διάφορες φοιτητικές ομάδες. Υπήρξε μέλος της ομάδας που προχώρησε στην αναγραφή του συνθήματος «1 1 4» σε τοίχους δημοσίων κτιρίων (που εν συνεχεία καθιερώθηκε ως κυρίαρχο στις φοιτητικές διαδηλώσεις της δεκαετίας του 1960). Υπήρξε επίσης ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Κίνησης Νέων «Γρηγόρης Λαμπράκης», που μετονομάστηκε σε Νεολαία «Γρηγόρης Λαμπράκης», καθώς και της αριστερής οργάνωσης «Δημοκρατική Αντίσταση Σπουδαστών».

Το 1978 έβαλε υποψηφιότητα για δήμαρχος στην Ελευσίνα και κατετάγη τρίτος. Επίσης σε νεαρή ηλικία είχε δραστηριοποιηθεί και στο ΚΚΕ. Στη διάρκεια της μεταπολίτευσης υπήρξε ηγετικό στέλεχος της ευρύτερης κεντροαριστερής παράταξης με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.

Εξελέγη Βουλευτής Αττικής για πρώτη φορά το 1981 με το ΠΑΣΟΚ και έκτοτε εξελέγη σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στις οποίες έθεσε υποψηφιότητα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα