Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, για τη διευκόλυνση των συνδυασμών και των υποψηφίων βουλευτών, παρέχει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως εξυπηρέτησής τους, με την ψηφιακή υποβολή των αιτημάτων τους για χορήγηση ΑΦΜ και διόρθωση στοιχείων μητρώου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων χορήγησης ΑΦΜ σε συνδυασμούς και διόρθωσης των προσωπικών στοιχείων των υποψηφίων, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται στην υπηρεσία myAADElive στο mail: myaadelive@aade.gr, όπου και θα αποστέλλουν τις δηλώσεις Δ210 ή Δ211.

Γιατί χρειάζεται επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων

Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατό να ολοκληρώσουν ψηφιακά εξ αποστάσεως το αίτημά τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα: 213 161 3187, 231 333 2217, 698 5185 381, 698 5185 209, για να εξυπηρετηθούν με αυτοπρόσωπη παρουσία από την αρμόδια για τη φορολογία τους ΔΟΥ.

Οι αλλαγές στο Taxis

Σε ριζικό λίφτινγκ στα πληροφοριακά συστήματα Τaxis, Taxisnet και Elenxis προχωρά η ΑΑΔΕ μετά την ένταξη του έργου στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο «Ανάπτυξη νέου ενοποιημένου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Φορολογίας της ΑΑΔΕ (TAXIS – TAXISNET- ELENXIS)» προβλέπει την πλήρη καταγραφή του εισοδηματικού και περιουσιακού προφίλ των φορολογούμενων, την αναβάθμιση και ενίσχυση των ελεγκτικών εργαλείων, τη διεύρυνση και αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων, την παρακολούθηση της φορολογικής συμμόρφωσης, την καλύτερη ενημέρωση των φορολογούμενων και την επέκταση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη το έργο στοχεύει στην ενοποίηση, συλλογή και αξιοποίηση των βάσεων δεδομένων, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της μη φορολογικής συμμόρφωσης αλλά και γενικά στη βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχει η ΑΑΔΕ προς τον φορολογούμενο. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται η ενσωμάτωση και αξιοποίηση υφιστάμενων εφαρμογών και υπηρεσιών, όπως είναι το EISPRAXIS, myDATA, myPROPERTY, μητρώο πλοίων, κ.λπ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax