Η συνταξιοδοτική αποταμίευση αποτελεί κάτι σύνηθες στις ΗΠΑ. Ολοένα και αυξάνονται οι εργαζόμενοι που «μαζεύουν» χρήματα για να περάσουν όσο καλύτερα γίνεται τα χρόνια μετά το τέλος της εργασίας, όπως αναφέρει το CNBC.

Ωστόσο, οι αποταμιεύσεις της Gen Z αυξήθηκαν περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη γενιά το προηγούμενο έτος, αποκαλύπτει η τελευταία ανάλυση συνταξιοδότησης της Fidelity Investment.

Eπιχειρήσεις: Γιατί οι θέσεις εργασίας με γνώμονα τον σκοπό πληρώνουν λιγότερα

Η Gen Z

Η Gen Z είδε τα μέσα υπόλοιπα των λογαριασμών της να αυξάνονται κατά 34% μεταξύ του πρώτου τριμήνου του 2022 και του πρώτου τριμήνου του 2023 — υψηλότερη αύξηση από τους millennials, Generation X και baby boomers, σύμφωνα με την εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.

Η Fidelity ορίζει τους Generation Zers ως εκείνους που γεννήθηκαν μεταξύ 1997 και 2012. Οι Gen Zers έχουν το χαμηλότερο μέσο υπόλοιπο από οποιαδήποτε γενιά, το οποίο είναι κατανοητό δεδομένου ότι δεν έχουν εργαστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επίσης, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι οι λογαριασμοί τους αυξάνονται ταχύτερα. Δεδομένου ότι οι νέοι έχουν συχνά μικρότερα υπόλοιπα, οι αυξομειώσεις τους, τείνουν να έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στις αποταμιεύσεις τους, ποσοστιαία.

Το μέσο υπόλοιπο για ένα Gen Zer είναι περίπου 7.100 δολάρια, όπως υποδεικνύεται από τα δεδομένα Fidelity που παρέχονται στο CNBC Make It.

Συμβουλές αποταμίευσης

Η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών συνιστά ένα ποσοστό αποταμίευσης τουλάχιστον 15% — συμπεριλαμβανομένων των εισφορών τόσο της δικής σας όσο και του εργοδότη σας, εάν είναι διαθέσιμες — εάν θέλετε να διατηρήσετε τον επιθυμητό τρόπο ζωής σας μετά τη συνταξιοδότηση.

Εάν δεν βρίσκεστε ακόμα εκεί, μην πανικοβάλλεστε. Το μέσο ποσοστό αποταμίευσης της Gen Z είναι περίπου 10,5%, μια ελαφρά αύξηση από το προηγούμενο τρίμηνο, αναφέρει ηFidelity. Για τους millennials, που ορίζονται ως εκείνοι που γεννήθηκαν μεταξύ 1981 και 1996, το μέσο ποσοστό είναι περίπου 12,9%.

Μπορείτε να ξεκινήσετε με ό,τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και σιγά σιγά να αυξήσετε τις συνεισφορές σας με την πάροδο του χρόνου.

Πιθανόν,να σας φαίνεται ως κάτι ελάχιστο τώρα, αλλά αυτή η σταθερή αύξηση μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη συνολική σας αποταμίευση μετά από 20 ή 30 χρόνια.

«Η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται σαν ένα απότομο βουνό για αναρρίχηση, αλλά η ανάβαση δεν χρειάζεται να είναι τόσο απότομη όσο φαίνεται», δήλωσε η Ann Dowd, αντιπρόεδρος της Fidelity. «Τα μικρά βήματα τώρα μπορούν να μετατραπούν σε μεγάλα βήματα αργότερα», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή