Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο έφτασε στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης, καθώς το βασίλειο συνεχίζει να επεκτείνει τη διπλωματική του δράση πέρα ​​από τις παραδοσιακές δυτικές συμμαχίες.

Σε ιστορικά υψηλά το διμερές εμπόριο BRICS – Ριάντ

Το σαουδαραβικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA, ανακοίνωσε ότι ο Μαδούρο έγινε δεκτός στο αεροδρόμιο της πόλης Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας της Σαουδικής Αραβίας από τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής της Μέκκας, πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Σουλτάν και άλλους αξιωματούχους.

Νέες συμμαχίες

Ο Μαδούρο της Βενεζουέλας είναι ο τελευταίος «εχθρός» των ΗΠΑ που επισκέπτεται τη Σαουδική Αραβία, καθώς το βασίλειο ανοικοδομεί συμμαχίες χωρίς την ευλογία των Ηνωμένων Πολιτειών, του μακροχρόνιου συμμάχου τους. Το Ριάντ έχει αποκαταστήσει τους δεσμούς με το Ιράν και τη Συρία τους τελευταίους μήνες και ενίσχυσε τη συνεργασία του με την Κίνα και τη Ρωσία.

Το πρακτορείο ειδήσεων δεν έκανε γνωστό τον λόγο για την επίσκεψη του Μαδούρο, αλλά η Βενεζουέλα, επίσης μέλος του ΟΠΕΚ, έχει στο παρελθόν είχε αναζητήσει συντονισμό παρελθόν με τη Σαουδική Αραβία για την πτώση των τιμών του πετρελαίου και τις κυρώσεις των ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ ανοίγουν την πόρτα στον Μαδούρο – «Καμπανάκι» για τα γερασμένα τάνκερ

Η επίσκεψη Μαδούρο έρχεται μια ημέρα πριν ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προσγειωθεί στη Σαουδική Αραβία για συνομιλίες με τη Σαουδική ηγεσία.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έχει χαλαρώσει ορισμένες κυρώσεις στη Βενεζουέλα – πολλές εκ των οποίων επιβλήθηκαν από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τραμπ σε μια εκστρατεία «μέγιστης πίεσης» – για να ενθαρρύνει τον διάλογο. Όμως οι διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και πάλι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».