Μία ανάσα από τις 1.240 μονάδες βρίσκεται αυτήν την ώρα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο όχι μόνο έχει εξαλείψει τις πιέσεις από επιλεγμένες δεικτοβαρείς, αλλά «απολαμβάνει» και το νέο ανοδικό ξέσπασμα των περισσοτέρων κλάδων του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,53% στις 1.236,45 μονάδες, με τον τζίρο να έχει φτάσει στα 65 εκατ. ευρώ.

Οι 1.250 μονάδες

Ο δρόμος προς το επόμενο σκαλοπάτι των 1.250 μονάδων είναι όπως όλα δείχνουν ανοιχτός για το ΧΑ, υπό την σκληρή προϋπόθεση όμως ο τραπεζικός δείκτης να σπάσει τις 1.000 μονάδες. Ένα επίπεδο που όπως φαίνεται είναι ιδιαιτέρως απαιτητικό, παρά την πολιορκία που επιχειρούν οι αγοραστές.

Σε κάθε περίπτωση όμως, το σενάριο της ανοδικής συνέχισης παραμένει ακλόνητο. Μάλιστα, η συμπεριφορά στο ταμπλό παραπέμπει, όχι μόνο σε διακράτηση θέσεων, αλλά και σε αύξηση αυτών, τουλάχιστον σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα. Είναι δύσκολο άλλωστε να παραβλέψει κανείς ότι η πολιτική σαφήνεια σε συνδυασμό με την αναπτυξιακή δυναμική και την έλευση της επενδυτικής βαθμίδας θα φέρουν νέα κεφάλαια στην αγορά.

Στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Jumbo, Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική, Eurobank, ΕΛΧΑ, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Motor Oil και ΕΥΔΑΠ οδηγούν την άνοδο, ενώ σε θετικά εδάφη κινούνται και οι Autohellas, ΟΤΕ, Βιοχάλκο, Σαράντης, ΔΕΗ, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και Λάμδα. Σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΟΠΑΠ, Coca Cola, ΟΛΠ και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Νευρικότητα στη σκιά της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Νευρικότητα στο ταμπλό, στη σκιά της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή

Πολλά χαρτοφυλάκια προσπαθούν να διαγνώσουν τις προεκτάσεις των τελευταίων εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και να διαφοροποιήσουν τις θέσεις τους κινούμενα σε πιο αμυντικούς τίτλους