Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατεί την άνοδο ο ΟΠΑΠ

Το χρηματιστήριο προσπαθεί να κινηθεί υψηλότερα

Χρηματιστήριο Αθηνών: Συγκρατεί την άνοδο ο ΟΠΑΠ

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του ot.gr στην Google

Με την Goldman Sachs να είναι σταθερά… λάτρης των ελληνικών τραπεζών, αλλά τον ΟΠΑΠ να πιέζεται από την αποκοπή μερίσματος, το ελληνικό χρηματιστήριο επιχειρεί σήμερα να κινηθεί υψηλότερα, έχοντας στο πλευρό του την πλειονότητα των μετοχών του. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,52% στις 1.224,40 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 13 εκατ. ευρώ.

Ο ΟΠΑΠ

Το -3,50% του ΟΠΑΠ σαφώς επηρεάζει την εγχώρια αγορά, καθώς η μετοχή έχει σημαντική βαρύτητα στην εικόνα των δεικτών που συμμετέχει, ωστόσο η εικόνα των τραπεζών δείχνει να αντισταθμίζει τις αναταράξεις από την αποκοπή μερίσματος 0,70 ευρώ του Οργανισμού.

Οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλάδος για ακόμη μία φορά βρίσκεται στο επίκεντρο, ειδικά μετά και την τελευταία εκτίμηση της Goldman Sachs για τα περιθώρια χρηματιστηριακής ανόδου του, μετά και τα ισχυρά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του έτους.

Μάλιστα, η Goldman Sachs επαναλαμβάνει τη σύσταση «buy» για τη μετοχή της Alpha Bank, της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς αυξάνοντας περαιτέρω τις τιμές στόχους στα 1,95 (από 1,70 ευρώ) στα 6,90 ευρώ (από 6,20 ευρώ) και στα 3,35 ευρώ (από 2,75 ευρώ) αντίστοιχα. Από την άλλη, διατηρεί την «ουδέτερη» σύσταση για τη μετοχή της Eurobank με τιμή στόχο στα 1,70 ευρώ πλέον, από 1,55 ευρώ προηγουμένως. Να σημειωθεί πως οι αναλυτές του οίκου διατηρούν σταθερό το κόστος ιδίων κεφαλαίων (COE) στο 16% και για τις τέσσερις.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, εκτός του ΟΠΑΠ, θετικά ξεχωρίζουν οι Εθνική, Alpha Bank, Πειραιώς, ΕΥΔΑΠ και Μυτιληναίος, ενώ ανοδικά κινούνται και οι Eurobank, Motor Oil, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Quest, Βιοχάλκο, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, Λάμδα και Jumbo. Σε αρνητικά εδάφη είναι οι Coca Cola, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν και Aeg

OT Originals
Περισσότερα από Xρηματιστήριο Αθηνών

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθυντής Σύνταξης: Χρήστος Κολώνας

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Μέτοχος: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Cookies