Ήπια πτωτικά κινούνται οι κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές, εν μέσω της δημοσίευσης νέων οικονομικών στοιχείων, ιδίως από τη Γερμανία, τα οποία έδειξαν σημάδια αποδυνάμωσης της παραγωγικής δραστηριότητας.

Αυστραλία: Αιφνιδίασε και πάλι η Κεντρική Τράπεζα- Αύξησε 0,25% τα επιτόκια

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,1%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 0,7%. Ο βρετανικός FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.590 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,07% στις 15.952 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,21% στις 7.185 μονάδες.

Το κλίμα επιδεινώθηκε στις ευρωαγορές μετά τα στοιχεία για τις νέες παραγγελίες στον γερμανικό μεταποιητικό τομέα, οι οποίες μειώθηκαν κατά 0,4% τον Απρίλιο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την προκαταρκτική έκθεση που δημοσίευσε η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία (Destatis) την Τρίτη. Οι παραγγελίες παρουσίασαν πτώση 9,9% σε ετήσια βάση.

Ο τομέας του μηχανολογικού εξοπλισμού σημείωσε μείωση 6,2% σε σύγκριση με τον Μάρτιο, ενώ η κατασκευή άλλων οχημάτων παρουσίασε σημαντική μείωση 34%, επηρεάζοντας σημαντικά τη συνολική εξέλιξη. Από την άλλη πλευρά, θετικές ήταν οι εξελίξεις στην κατασκευή ηλεκτρικού εξοπλισμού (+12%) και στην κατασκευή μηχανοκίνητων οχημάτων και εξαρτημάτων οχημάτων (+2,4%).

Πάντως στο επίκεντρο παραμένουν οι εκτιμήσεις για τις επόμενες κινήσεις των κεντρικών τραπεζών. Σύμφωνα με τον Klaas Knot, πρόεδρο της ολλανδικής κεντρικής τράπεζας, ο πυρήνας του πληθωρισμού της ευρωζώνης αποδεικνύεται κολλώδης, αλλά οι ενέργειες που έχει λάβει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αρχίζουν να αποδίδουν.

Η ΕΚΤ έχει αυξήσει τα επιτόκια συνολικά 375 μονάδες βάσης τον τελευταίο χρόνο σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αλματώδη αύξηση του πληθωρισμού και οι αγορές χρήματος πιστεύεται ότι έχουν τιμολογήσει άλλες δύο αυξήσεις των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης για τις επόμενες συνεδριάσεις, ανέφερε το Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές