Νέος διευθύνων σύμβουλoς της Star Alliance, της πρώτης και μεγαλύτερης παγκόσμιας αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο είναι ο Θεόδωρος Παναγιωτούλιας.

Λιγότερο από έναν καφέ το κέρδος ανά επιβάτη για τις αεροπορικές – Τι προβλέπει η ΙΑΤΑ

«Εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Star Alliance, θα ήθελα να συγχαρώ τον Θεόδωρο, για τον ορισμό του ως διευθύνοντα σύμβουλο της Star Alliance», δήλωσε ο Scott Kirby, διευθύνων σύμβουλος της United Airlines και πρόεδρος του Ανώτατου Εκτελεστικού Συμβουλίου της Star Alliance.

«Η διεθνής εμπορική και αεροπορική εμπειρία του Θεόδωρου του έδωσε εις βάθος γνώσεις και εμπειρία για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο κλάδος μας σήμερα, καθώς και τη δυνατότητα να εντοπίζει και να αξιοποιεί τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Πιστεύω, ότι είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να οδηγήσει τη Star Alliance στην επόμενη μέρα».

«Η Star Alliance συνδέει τον κόσμο», δήλωσε ο κ. Παναγιωτούλιας

«Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια επιβάτες ταξιδεύουν με τις 26 αεροπορικές εταιρείες-μέλη της κάθε χρόνο, σε περισσότερες από 16.000 πτήσεις κάθε μέρα. Η Συμμαχία ηγήθηκε, επίσης, της επανάστασης για την προώθηση μιας απρόσκοπτης εμπειρίας επιβατών. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα να ηγηθώ της ομάδας της Star Alliance και να συνεργαστώ απευθείας με τους 26 αερομεταφορείς-μέλη μας, καθώς συνεχίζουμε να καινοτομούμε ως η κορυφαία αεροπορική συμμαχία στον κόσμο».

Το προφίλ του Θεόδωρου Παναγιωτούλια

Ο κ. Παναγιωτούλιας έχει περισσότερα από 25 χρόνια διεθνούς εμπειρίας στις αεροπορικές εταιρείες και τον κλάδο των αερομεταφορών. Προέρχεται από την Hawaiian Airlines, στην οποία διετέλεσε από το 2014, ανώτερος αντιπρόεδρος Παγκόσμιων Πωλήσεων και Συμμαχιών. Προηγουμένως, ο κ. Παναγιωτούλιας ήταν αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής (Asia Pacific) στον πάροχο ηλεκτρονικών συστημάτων αεροπορικών κρατήσεων για ταξιδιωτικά πρακτορεία Sabre Corporation, καθώς και 15ετής βετεράνος της American Airlines, όπου κατείχε διάφορες εμπορικές, επιχειρησιακές και διοικητικές θέσεις.

Ο κ. Παναγιωτούλιας θα διαδεχθεί την Charlotta Wieland, η οποία έχει αποσπαστεί από τη SAS – Scandinavian Airlines, για να υπηρετήσει ως προσωρινή διευθύνουσα σύμβουλος της Star Alliance από τον Ιανουάριο του 2023. Με την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Παναγιωτούλια, η κ. Wieland θα επιστρέψει στη SAS και θα επανενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο της Star Alliance ως εκπρόσωπος της SAS. Ο κ. Παναγιωτούλιας αναμένεται να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα τους προσεχείς μήνες.

Εκ μέρους της Star Alliance και των αερομεταφορέων-μελών της, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Charlotta για τη θητεία της στη Star Alliance ως προσωρινή Διευθύνων Σύμβουλο και να την καλωσορίσω πίσω στη θέση της στο Διοικητικό Συμβούλιο της Συμμαχίας», δήλωσε ο κ. Kirby.

Η Star Alliance ανακηρύχθηκε ως η καλύτερη αεροπορική συμμαχία στον κόσμο από τη Skytrax, για το 2022. Στόχος της είναι να δίνει τη δυνατότητα στους τακτικούς διεθνείς ταξιδιώτες να απολαμβάνουν μια απρόσκοπτη, υψηλής ποιότητας ταξιδιωτική εμπειρία που παρέχεται από τους 26 αερομεταφορείς-μέλη της, σε ένα εκτεταμένο παγκόσμιο δίκτυο, καθώς και να τους επιβραβεύει με ξεχωριστά προνόμια και υπηρεσίες.

Το 2022, η συμμαχία γιόρτασε την 25η επέτειό της ως η διεθνής αεροπορική συμμαχία που μετρά τα περισσότερα χρόνια λειτουργίας. Σηματοδότησε, επίσης, σημαντικά ορόσημα, συμπεριλαμβανομένου του λανσαρίσματος της πρώτης πιστωτικής κάρτας αεροπορικής συμμαχίας στον κόσμο σε συνεργασία με την HSBC Australia και τη διαμόρφωση ενός μοντέλου μετακίνησης που αξιοποιεί περισσότερα από ένα μέσα ταξιδιού, το οποίο επεκτείνει το δίκτυο της Συμμαχίας πέρα από τα αεροπορικά ταξίδια σε άλλα οικοσυστήματα μεταφορών, όπως τα σιδηροδρομικά δίκτυα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή