Από το βράδυ της Δευτέρας (05/06) η Euroleague βρίσκεται σε αναζήτησε νέου CEO, μετά την αποχώρηση του Μαρσάλ Γκλίκμαν. Ο Αμερικανός από τις 31 Ιουλίου και μετά δεν θα συνεχίσει τη θέση του.

Οι ομάδες-μέτοχοι της Euroleague Basketball συνεδρίασαν και ψήφισαν για την απομάκρυνση του, έτσι δεν θα προλάβει να ολοκληρώσει ούτε έναν χρόνο στα συγκεκριμένα καθήκοντα, καθώς ανέλαβε τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η εξέλιξη αυτή ήταν κάτι που συζητιόταν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο Γκλίκμαν δεν κατάφερε να παρουσιάσει στο διάστημα της θητείας του ένα πειστικό πλάνο για τη διοργάνωση και τις επεκτάσεις που αναμένονται να γίνουν σε Παρίσι, Λονδίνο και κυρίως Ντουμπάι.

Ο -έμπειρος κατά τα άλλα παράγοντας- είχε χάσει την εμπιστοσύνη των περισσότερων ομάδων-μετόχων της λίγκας και κάπως έτσι το τέλος της θητεία του ήταν μοιραίο.

Με τη θέση του CEO πλέον να είναι κενή, οι μέτοχοι πρέπει άμεσα να βρουν τον αντικαταστάτη του και να επιλέξουν σωστά αυτήν τη φορά, εκείνον που θα αναλάβει την υλοποίηση του σχεδίου για τη μεγάλη επέκταση της Euroleague και τις συζητήσεις με το Ντουμπάι, αλλά και ζητήματα όπως τα συμβόλαια των ομάδων και οι συζητήσεις με τη FIBA.

Τα πρώτα ονόματα λοιπόν έχουν ήδη αρχίσει να ακούγονται, με τους GMs των Ζαλγκίρις (Παούλιους Μοτιεγιούνας), Αναντολού Εφές (Αλπέρ Γιλμάζ) και Φενέρμπαχτσε (Μαουρίτσιο Γκεραρντίνι) να έχουν συζητηθεί σε αρχικό στάδιο, όπως αναφέρει το λιθουανικό BasketNews. Ο Μοτιεγιούνας βρίσκεται στο πόστο του GM της λιθουανικής ομάδας από το 2013.

Ο Γιλμάζ, βρίσκεται στη θέση του GM της Εφές από το 2015, ενώ προηγουμένως, από το 2009 ήταν στη θέση του αθλητικού διευθυντή. Τις σεζόν 2021 και 2022 που η τουρκική ομάδα κατέκτησε τον τίτλο, αναδείχθηκε κορυφαίος παράγοντας στη Euroleague.

Τέλος ο 67χρονος Γκεραρντίνι είναι αυτός με τη μεγαλύτερη εμπειρία, έχοντας εργαστεί στην Μπένετον Τρεβίζο, στους Τορόντο Ράπτορς και τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, ενώ και εκείνος πήρε το βραβείο του καλύτερου παράγοντα για το 2017.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport