Να βρει τις στηρίξεις του στη ζώνη των 1.250 μονάδων επιχειρεί σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, με τους πωλητές να έχουν ένα μικρό προβάδισμα σήμερα, μετά από τρεις ημέρες ανόδου.

Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,12% στις 1.249,06 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 18 εκατ. ευρώ.

Από την αρχή της εβδομάδας το ΧΑ έχει προσθέσει σχεδόν 40 μονάδες, με πολλούς τίτλους ήδη να έχουν φτάσει τα διψήφια ποσοστά ανόδου από το τελευταίο διορθωτικό τριήμερο της προηγούμενης εβδομάδας. Μια εικόνα ιδιαιτέρως ελκυστική για τους βραχυπρόθεσμους, οι οποίοι κάνουν και το μεγαλύτερο “θόρυβο” μέσα στην ημέρα.

Φυσικά τεχνικά, μια bull market εμφανίζει πολλά “κόκκινα” σημάδια που οδηγούν πολλούς επενδυτές να ρευστοποιήσουν ή ακόμη και να μην κάνουν κίνηση περιμένοντας ομαλοποίηση των ταλαντωτών. Την ίδια ώρα, δεδομένου του ότι ο Ιούνιος είναι μήνας πολλών αποκοπών μερισμάτων, η εικόνα σε πολλούς τίτλους «θολώνει» την τάση, ενισχύοντας τις κινήσεις των βραχυπρόθεσμων.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, οι διορθωτικές κινήσεις εστιάζουν σε Ελλάκτωρ, Aegean, Σαράντη και Alpha Bank, ενώ σε αρνητικά εδάφη είναι και οι Autohellas, Εθνική, Πειραιώς, Coca Cola, ΟΤΕ, Eurobank, Βιοχάλκο, Λάμδα, ΟΠΑΠ και Τιτάν. Σε θετικά εδάφη είναι και οι ΔΕΗ, ΕΛΧΑ, Motor Oil, Μυτιληναίος, ΟΛΠ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΓΕΚ Τέρνα, Quest, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών