Σε στάση αναμονής βρίσκονται σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές, ενόψει των συνεδριάσεων της επόμενης εβδομάδας που θα καθορίσουν την πολιτική τόσο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όσο και της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ περιμένουν και τα στοιχεία για την ανεργία και το ΑΕΠ στην ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει πτώση 0,2%, με τον κλάδο της τεχνολογίας να χάνει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,05% στις 7.628 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει πτώση 0,21% στις 15.927 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται χαμηλότερα κατά 0,19% στις 7.188 μονάδες.

ΗΠΑ: Αναμένεται μάχη «περιστεριών» και «γερακιών» στη Fed για τα επιτόκια – Τι θα κάνει ο Πάουελ

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Novartis σημειώνει κέρδη 1%, αφού ο ελβετικός φαρμακευτικός γίγαντας δήλωσε ότι το τμήμα γενοσήμων της Sandoz αναμένεται να δημιουργήσει επιπλέον 3 δισ. δολάρια σε καθαρές πωλήσεις τα επόμενα πέντε χρόνια. Η Sandoz απέφερε περίπου 9 δισ. δολάρια σε πωλήσεις πέρυσι και η Novartis σκοπεύει να την αποσχίσει σύντομα για να εστιάσει την προσοχή της στα πατενταρισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακά της.

Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία για την ανεργία στην ευρωζώνη για το πρώτο τρίμηνο και τα αναθεωρημένα στοιχεία για το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν για την ίδια περίοδο. Η αρχική ανακοίνωση του ΑΕΠ έδειξε ότι η περιοχή δεν παρουσίασε ανάπτυξη κατά τους τρεις πρώτους μήνες του έτους, κερδίζοντας 1,2% σε ετήσια βάση, γεγονός που αντιπροσωπεύει απότομη επιβράδυνση από την αύξηση 1,8% το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, η ΕΚΤ αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά επιπλέον 25 μονάδες βάσης την ερχόμενη Πέμπτη, με την πρόεδρο Κριστίν Λαγκάρντ να δηλώνει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι πληθωριστικές πιέσεις παραμένουν ισχυρές και το κόστος δανεισμού θα αυξηθεί περαιτέρω για την αντιμετώπισή τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές
Χρηματιστήριο Αθηνών: Στήριγμα από Ελλάκτωρ, «αναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μέσης Ανατολής
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Στήριγμα από Ελλάκτωρ βρίσκει το ΧΑ - «Aναχαιτίζει» τους τριγμούς της Μ. Ανατολής

Αν και το ΧΑ έδειξε μεγάλη ευαισθησία στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στην αρχή της εβδομάδας, με την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ, η πρωινή αντίδραση του Ισραήλ δείχνει να «υποβαθμίζεται» από τους traders