Για τις επικείμενες εκλογές, το debate, αλλά και τη σχέση του με τα παιδιά του και τη σύζυγό του Μαρέβα, μίλησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο MEGA και στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Άτρωτος σίγουρα δεν αισθάνομαι. Κάθε εκλογική διαδικασία είναι καινούρια. Αισθάνομαι ικανοποίηση για το γεγονός ότι οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν. Το υψηλό ποσοστό αυξάνει και τη δική μου ευθύνη για να δουλέψω ακόμη πιο σκληρά ώστε να είμαι χρήσιμος ως πρωθυπουργός. Σίγουρα δεν είναι λευκή εντολή. Δεν μπορούμε να πάμε χαλαρά στις κάλπες» τόνισε .

Πρόσθεσε πως εάν ο εκλογικός νόμος ίσχυε στις προηγούμενες εκλογές θα είχαμε κυβέρνηση.

«Κάποιοι άλλοι επέλεξαν το σύστημα της απλής αναλογικής. Χρειαζόμαστε μία ισχυρή κυβέρνηση, δεν υπάρχει η δυνατότητα για κυβέρνηση συνεργασίας».

Για το debate

Αναφορικά με το debate, τόνισε ότι θεωρώ ότι οι δημοσιογράφοι έκαναν δύσκολες ερωτήσεις . «Πρέπει να μας στριμώχνουν». Όσο για το επικείμενο debate, είπε πως «ίσως είναι η τελευταία ευκαιρία να μιλήσουμε για το σχέδιό μας για την επόμενη μέρα».

Οι πολίτες, σημείωσε,  έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα που πρέπει να επιβεβαιωθεί.

«Αντίπαλό μας είναι η ξαπλώστρα και ο εφησυχασμός».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει και ξεχωριστό debate μεταξύ του ίδιου και του Αλέξη Τσίπρα.

«Το debate γίνεται πάντα με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Δεν νομίζω ότι οι πολίτες ότι θα γίνουν σοφότεροι. Δεν περιμένουν να μάθουν κάτι καινούριο αν δουν ένα debate μεταξύ Τσίπρα – Μητσοτάκη».

«Ήμουν πάντα καλός μαθητής, αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, αναφέρθηκε στα social media και το Tik Tok, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι προσπαθούμε με έναν καινούριο τρόπο να επικοινωνήσουμε τις πολιτικές μας . «Οι νέοι μας ψήφισαν για θέματα δικαιωμάτων, για τις δουλειές, το χαίρομαι πολύ το tik tok , εκεί μπορώ να αυτοσαρκάζομαι, να κάνω πλάκες».

Αμέσως μετά, τόνισε για τα σχολικά του χρόνια. «Ήμουν πάντα ένας καλός μαθητής αλλά δεν ήμουν ο τυπικός σπασίκλας. Έκανα τα σπορ μου, ήμουν αρκετά κοινωνικός και στο σχολείο κάναμε όλα όσα κάνουν τα παιδιά για να περνάνε καλά. Έχω κρατήσει φιλίες από το σχολείο».

Για τη σχέση του με τα παιδιά 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τη σχέση του με τα παιδιά.

«Έχουμε εξαιρετική σχέση με τα παιδιά και εγώ και η Μαρέβα. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μπορούν να μιλήσουν στους γονείς τους. Τα παιδιά είναι πολύ ανοιχτά μαζί μου. Είμαι πολύ περήφανος στη ζωή μου για τα παιδιά μου. Κάθε γονιός θέλει να εκπληρώσει αυτή την αποστολή όσο καλύτερα μπορεί».

Μου αρέσει, πρόσθεσε,  ότι μπορούν να μοιράζονται τα προβλήματά τους.

«Έρχονται συχνά και μου λένε αυτό δεν γίνεται, πρέπει να το φτιάξεις. Προσπαθώ να τους εξηγήσω τι κάνω για το πρόβλημα».

Για τις δυσκολίες με τη Μαρέβα 

«Περάσαμε πολλές δυσκολίες με τη Μαρέβα. Το ξεπεράσαμε με το να μην χρεώσουμε στον άλλο αποκλειστικά τα προβλήματα στη σχέση μας. Πρέπει να ξεπερνάμε  την πίκρα . Πρέπει να είσαι απόλυτα ταγμένος στα παιδιά, να τα στηρίξεις έστω και αν δεν είμαστε  μαζί. Δεν είπαμε ποτέ κακές κουβέντες για τον άλλο. Είμαστε καλύτερα παρά ποτέ. Ακούω τους αφορισμούς του στυλ γυαλί που σπάει δεν κολλάει. Πιστεύω ότι πριν πάρει κάποιος οριστικές αποφάσεις πρέπει να δίνει παραπάνω χρόνο. Τα πράγματα δεν είναι  πάντα καλύτερα αν αναζητάς μία εναλλακτική. Δουλέψαμε και με ειδικούς για αυτό το θέμα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inbox