Δίχως διάθεση να αλλάξουν την τάση που επικράτησε από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης κινήθηκαν οι αμερικανικοί δείκτες έως την ολοκλήρωσή της. Με εμφανή τα σημάδια της αναμονής των ανακοινώσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα από πλευράς επενδυτών, η σημερινή συνεδρίαση κινήθηκε σε ρηχά νερά. Παράλληλα, οι επενδυτές και οι αναλυτές θα αναμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ τον Μάιο, η πορεία του οποίου καθορίζει και τις κινήσεις της Fed σε σχέση με τα επιτόκια.

Wall Street: Και επίσημα σε bull market η αγορά

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,13% στις 33.876,78 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη της τάξεως του 0,12% στις 4298,86 μονάδες, με τον Nasdaq να ολοκληρώνει τη συνεδρίαση υψηλότερα κατά 0,16% στις 13.259,14 μονάδες.

Η άνοδος αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ο S&P 500 να πατήσει στο ψυχολογικό φράγμα των 4.300 μονάδων, ένα επίπεδο στο οποίο τελευταία φορά βρέθηκε τον Αύγουστο του 2022. Για τον προαναφερόμενο δείκτη αυτή ήταν η τέταρτη εβδομάδα κερδών και συνιστά στο μακρύτερο σερί επίσης από τον Αύγουστο του 2022, ενώ ο Nasdaq ολοκλήρωσε σε θετικό έδαφος την έβδομη συναπτή εβδομάδα, η καλύτερη τέτοια επίδοση από τον Νοέμβριο του 2019.

Από χθες Πέμπτη, το αμερικανικό χρηματιστήριο άφησε πίσω του τη bear market (απώλειες 20% ή περισσότερο από το  υψηλό των τελευταίων 52 εβδομάδων) στην οποία εισήλθε τον Ιανουάριο του 2022.

Άπαντες αναμένουν τη επικείμενη διήμερη συνεδρίαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας την ερχόμενη εβδομάδα. Το τελευταίο διάστημα έχει αρχίσει να αναδύεται μια αίσθηση ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν θα προχωρήσουν σε άλλη μια αύξηση των επιτοκίων και θα τα διατηρήσουν αμετάβλητα. Εάν συμβεί αυτό, τότε θα κλείσει ή θα κάνει ένα διάλειμμα ο κύκλος των επιτοκιακών αυξήσεων που άνοιξε στις 17 Μαρτίου 2022 με 10 διαδοχικές αυξήσεις έως τις 3 του περασμένου Μαΐου.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε σήμερα η μετοχή της η μετοχή της Tesla, μετά την ανακοίνωση της General Motors, ότι θα χρησιμοποιήσει το δίκτυο φορτιστών της για ηλεκτρικά της οχήματα. Οι αναφορές αυτές απέφεραν κέρδη σχεδόν 4% στη μετοχή της αμερικανικής αμιγώς ηλεκτροκίνητης αυτοκινητοβιομηχανίας, ενώ η μετοχή της GM ενισχύθηκε κατά 1,44%.

Οι «ταύροι» έχουν ξεκάθαρα το πάνω χέρι σε αυτή την αγορά, έγραψε σε σημείωμα ο Rob Ginsberg της Wolfe Research. «Οι αρκούδες συνθηκολογούν. Επίμονα αρνητικοί από τις αρχές του ’22, οι ταύροι αναδείχθηκαν αυτήν την εβδομάδα σε επίπεδα που είδαμε τελευταία φορά στα τέλη του 2021, ακριβώς κοντά από την κορύφωση της αγοράς. Προσθέστε στο μείγμα την κατάρρευση του VIX, την έκρηξη στον όγκο κλήσεων και τη μείωση της αναλογίας put/call, και είναι προφανές ότι ο εφησυχασμός δημιουργείται γρήγορα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street