Τον έλεγχο της τεράστιας αυτοκρατορίας του παραδίδει ο Τζορτζ Σόρος στο γιο του Αλέξανδρο Σόρος, όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σε συνέντευξη του στην Wall Street Journal.

Ο 92χρονος Σόρος  έχει ασχοληθεί με τις φιλανθρωπίες. Το οικογενειακό γραφείο του Σόρος, που προήλθε από το Soros Fund Management (OSF), διαθέτει περίπου 28 δισεκατομμύρια υπό διαχείριση. Μέσα στα χρήματα αυτά συγκανταλέγοντας τα περιουσιακά του στοιχεία και η περιουσία περίπου έξι φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Τζορτζ Σόρος: Πώς κατάφερε να γίνει δισεκατομμυριούχος

Αυτά τα ιδρύματα μαζί έχουν υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 19,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία αποκλείονται από τις εκτιμήσεις για την καθαρή περιουσία του Τζορτζ Σόρος, καθώς υπάρχουν ακόμη 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια που έχουν απομείνει ως τρέχουσα αξία και προσωπικά του περιουσιακά στοιχεία.

Σε παλιότερες δηλώσεις του είχε πει ότι  δεν ήθελε να αναλάβει τα Ιδρύματα Ανοιχτής Κοινωνίας (OSF) του σε ένα από τα πέντε παιδιά του.

Αλλά μιλώντας για την απόφασή του να παραδώσει το ίδρυμα και την υπόλοιπη αυτοκρατορία του στον 37 χρόνο γιο του, τον Αλέξανδρ, που ακούει στο όνομα Άλεξ, ο ηλικιωμένος Σόρος είπε «Το κέρδισε».

Μιλώντας στην εφημερίδα, ο Άλεξ δήλωσε ότι είναι «πιο πολιτικοποιημένος» από τον πατέρα του και ότι σκοπεύει να συνεχίσει να δωρίζει χρήματα της οικογένειας για την υποστήριξη αριστερών πολιτικών υποψηφίων στις ΗΠΑ.

«Όσο κι αν θα ήθελα να βγάλω τα χρήματα από την πολιτική, όσο η άλλη πλευρά το κάνει, θα πρέπει να το κάνουμε κι εμείς», είπε χαρακτηριστικά

Το διοικητικό συμβούλιο του OSF εξέλεξε τον Άλεξ ως πρόεδρό του τον Δεκέμβριο και ο Άλεξ διευθύνει πλέον την πολιτική δραστηριότητα ως πρόεδρος της επιτροπής πολιτικής δράσης του Σόρος.

Το ίδρυμα δίνει χορηγίες που φθάνουν το 1,5 δισ. δολάρια το χρόνο σε οργανώσεις όπως αυτές που υποστηρίζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο και βοηθούν στην οικοδόμηση δημοκρατιών, ανέφερε η Wall Street Journal.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή