Ανοδο 20% από το πρόσφατο χαμηλό του Οκτωβρίου 2022 έχει σημειώσει ο S&P 500 , με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας bull market (κέρδη 20% ή περισσότερο για ένα περιουσιακό στοιχείο ή δείκτη από το χαμηλό του των τελευταίων 52 εβδομάδων), όπως σημειώνει σε έκθεσή της η UBS.

Επιπλέον, προειδοποιεί ότι μέχρι οι αγορές φτάσουν σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε αν η πτωτική αγορά είναι πίσω μας.

Αγορές: Στα ύψη οι ρευστοποιήσεις μετά το ράλι των μετοχών

Έχοντας αυτό υπόψη, ο ελβετικός κολοσσός συστήνει στους επενδυτές να συνεχίσουν να είναι προσεκτικοί και προτιμά τα ομόλογα υψηλής ποιότητας έναντι των μετοχών.

«Τέτοιες στιγμές παρέχουν στους επενδυτές την ευκαιρία να επανεξετάσουν τις μακροπρόθεσμες στρατηγικές τους», τονίζει χαρακτηριστικά.

Επανεξισορρόπηση χαρτοφυλακίων

Οι επενδυτές πρέπει να δουν εάν η κατανομή του ενεργητικού τους έχει απομακρυνθεί από τους μακροπρόθεσμους στόχους και αν εξισορροπούν ανάλογα το χαρτοφυλάκιό τους, ώστε να παραμείνει σε καλή θέση μετά από μια πιθανή μετατόπιση των αγορών.

Στρατηγική «δυναμικής αναπλήρωσης»

Σύμφωνα με την UΒS, αυτή η περίοδος παραμένει κακή ως προς την συγκέντρωση μετρητών για δαπάνες.  Η στρατηγική «δυναμικής αναπλήρωσης» μπορεί να επιτρέψει στα περιουσιακά στοιχεία ενός επενδυτή να παραμένουν πλήρως επενδεδυμένα και σε θέση για ανάκαμψη.

Επενδύσεις σταθερού εισοδήματος

Αν και οι αποδόσεις είναι πιο ελκυστικές μετά τις πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων, ο πληθωρισμός μειώνει την αγοραστική δύναμη των ασφαλών περιουσιακών στοιχείων. Την καλύτερη στρατηγική για την ελβετική τράπεζα αποτελεί το κλείδωμα αποδόσεων, καθώς τα ποσοστά κορυφώνονται και συστήνει  τα πλεονάζοντα μετρητά να επενδυθούν στο μακροπρόθεσμο χαρτοφυλάκιο.

«Επομένως, συμβουλεύουμε τους επενδυτές να μην υποθέτουν ότι η πρόσφατη άνοδος των μετοχών μπορεί να αποκτήσει ορμή. Αντίθετα, θεωρούμε ότι είναι μια καλή στιγμή για να το εξετάσουμε επανεξισορρόπηση χαρτοφυλακίων και αναθεώρηση μακροπρόθεσμων σχεδίων πλούτου«, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ιδιωτικές επενδύσεις

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ajay Banga τόνισε την Κυριακή είπε ότι η πολυμερής τράπεζα ανάπτυξης (MDB) θα επαναλειτουργήσει μοντέλα δανεισμού για να  συγκεντρωθούν «δεκάδες δισεκατομμύρια» δολάρια στην επιτάχυνση της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, ζήτησε περισσότερο συντονισμένη ιδιωτική χρηματοδότηση για το κλίμα.

Η UBS θεωρεί ότι η μεγαλύτερη συμμετοχή της MDB μπορεί να συμβάλει στην ενθάρρυνση των ιδιωτικών επενδύσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές