Στις επενδύσεις πάντα κανείς πρέπει να παίρνει υπόψιν του το ρίσκο, και ο Samuel Chen -ένας ελάχιστα γνωστός Ταϊβανός επενδυτής- θα πρέπει να θεωρείται τυχερός γιατί βγήκε κερδισμένος.

Ο Chen κέρδισε τα πρώτα του χρήματα κάνοντας εμπόριο μελανιού και στη συνέχεια άρχισε να επενδύει χρήματα στην εταιρεία των βιντεοδιασκέψεων, πριν από μία δεκαετία. Ο ίδιος είναι επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ταϊβανέζικης εταιρείας κατασκευής κυκλωμάτων Sonix Technology Co. και η Digital Mobile είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της Telenav με έδρα την Santa Clara, στην Καλιφόρνια, που κατασκευάζει λογισμικό πλοήγησης.

Όπως τονίζουν τα τοπικά μέσα, ο 73χρονος διατηρεί χαμηλό προφίλ και δεν δίνει συνεντεύξεις, ενώ σύμφωνα με το Forbes διαθέτει περιουσία που φτάνει τα 2,2 δισ. δολάρια. Όσον αφορά την επένδυση του στην Zoom, θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Για την επιτυχία του αυτή, ο Chen πρέπει να ευχαριστήσει τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Telenav, H.P. Jin, ο οποίος τον συνέστησε στον Yuan, αναφέρουν πληροφορίες. Ο Jin γνώριζε τον Yuan από τότε που έπαιζαν μαζί ποδόσφαιρο τα σαββατοκύριακα στην περιοχή του Σαν Φρανσίσκο και επένδυσε παράλληλα με τον Chen στους πρώτους γύρους χρηματοδότησης της Zoom, λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο συμπεριφοράς του στο ποδόσφαιρο.

Ναι, το Zoom έχει γραφεία. Και δεν πρόκειται για χώρους εργασίας

Η επενδυτική εταιρεία του Chen έχει ήδη πουλήσει μερικές από τις μετοχές της Zoom που κατείχε, συμπεριλαμβανομένου ενός πακέτου αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων που πήρε στη δημόσια εγγραφή της Zoom τον Απρίλιο του 2019 και επιπλέον 13 εκατομμύρια μετοχές έως τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα αρχεία του χρηματιστηρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσε να έχει κερδίσει επιπλέον ποσό έως 2,1 δισ. δολαρίων.

Το βλέμμα στην υγεία

Πλέον, ο Ταϊβανέζος δισεκατομμυριούχος αναδεικνύεται σε μεγάλο επενδυτή στον τομέα της υγείας. Μια από τις εταιρείες του ηγήθηκε ενός κύκλου συγκέντρωσης κεφαλαίων 100 εκατομμυρίων δολαρίων αυτή την εβδομάδα για την εταιρεία βιοτεχνολογίας Acepodia.

Σύμφωνα με το Bloomberg, o επενδυτής έχει συσσωρεύσει μερίδιο αξίας περίπου 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην εταιρεία αντικαρκινικής θεραπείας Polaris Group και αναδείχθηκε στα τέλη του 2021 ως ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Regencell Bioscience Holdings Ltd. .

Πέρα από τις επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη, ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης 20 εκατομμυρίων δολαρίων πέρυσι για την αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικού λογισμικού Finfare.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής