Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε την θεσμοθέτηση νέων κανόνων για την μεγαλύτερη προστασία εργαζομένων συγκεκριμένων εργασιακών τομέων και ειδικότερα αυτών σε ψηφιακές πλατφόρμες.

Πιο συγκεκριμένα, τα κράτη μέλη της Ένωσης κατέληξαν σε μια πολυαναμενόμενη συμφωνία σχετικά με τους κανόνες που θα πρέπει να διέπουν τους ελεύθερους επαγγελματίες οδηγούς, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ισχυρότερη προστασία για τα 28 εκατομμύρια εργαζόμενους, σε ολόκληρη την Ένωση, που απασχολούνται σε εταιρείες όπως η Uber και η Deliveroo.

Τι κρύβει το νέο πρόσωπο της Uber – Ποιους δεν πείθει η «επίθεση φιλίας» στα ταξί

Η πλειοψηφία αυτών των εργαζόμενων θεωρούνται επί του παρόντος αυτοαπασχολούμενοι, αλλά οι εταιρείες που ελέγχουν το ωράριο των εργαζομένων, την εμφάνισή τους στη δουλειά και την ικανότητά τους να αποδέχονται ή όχι δρομολόγια, μεταξύ άλλων προϋποθέσεων, θα πρέπει πλέον να τους ταξινομήσουν ως υπαλλήλους σύμφωνα με τις τελευταίες προτάσεις.

Με τον τρόπο αυτό οι εργαζόμενοι θα μπορούν να λαμβάνουν κοινωνική ασφάλιση και άλλα προβλεπόμενα επιδόματα, κάτι που μεταφράζεται σε πρόσθετο κόστος για τις εταιρείες.

Τα κράτη μέλη θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στη βάση των προτάσεων αυτών για το πώς θα οριστικοποιηθεί το σχετικό κείμενο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι Financial Times.

Η παρουσία της Uber στην Ελλάδα

Σημειώνεται ότι διαθέσιμη σε Ρόδο και Κέρκυρα είναι από τα τέλη Απριλίου η υπηρεσία Uber Taxi, ακολουθώντας την παρουσία της υπηρεσίας στην Σαντορίνη από το 2021, στην Μύκονο από το 2022, στην Θεσσαλονίκη από το 2021 και στην Αθήνα από το 2014.

Στα μέσα του περασμένου μήνα ανακοινώθηκε επιπλέον η έναρξη της νέας υπηρεσίας Boat στη Μύκονο από την Uber, κατά τη διάρκεια της ετήσιας εκδήλωσης παρουσίασης προϊόντων της εταιρείας, του Go-Get 2023, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη.

Η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τα μέσα Ιουνίου έως τον Οκτώβριο και ουσιαστικά θα αποτελεί κατά παραγγελία υπηρεσία, την οποία θα λειτουργεί τοπικός αδειοδοτημένος φορέας και θα είναι διαθέσιμη μέσω της εφαρμογής Uber. Οι χρήστες της εφαρμογής θα μπορούν να κάνουν κράτηση για εκδρομές με ένα ταχύπλοο με το πάτημα ενός κουμπιού ώστε να μετακινηθούν σε διάφορα σημεία της Μυκόνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Μόδα: H απίστευτη ιστορία πίσω από τις πανάκριβες τσάντες Goyard
Διεθνή |

Διάσημες, ακριβές αλλά χωρίς διαφήμιση - Ποιες είναι οι τσάντες Goyard

Μία από τις πιο εμβληματικές και ακριβές τσάντες της μόδας έχει βρεθεί στα χέρια προσωπικοτήτων όπως ο Πάμπλο Πικάσο, η Κοκό Σανέλ, ο Καρλ Λάγκερφελντ αλλά και μέλη της δυναστείας των Ρομανώφ